Canik Belediyesi AR-GE birimi kurdu…

Başkan Sandıkçı, “Geleceğin incisi konumundaki ilçemizi daha ileriye taşımak için, daha çok yatırıma, daha çok istihdama, yeni projelere, yeni kaynaklara ihtiyacımız var”

Canik Belediyesi Ajanslar ve Proje Merkezleri’nin hibe fonlarından yararlanarak ilçenin gelişmesine katkı sağlayacak yeni projeleri finanse etmek, yeni bilgiler elde etmek veya mevcut bilgilerle yeni malzeme, ürün ve hizmet üretmek, yapılan iş ve hizmetleri geliştirip kolaylaştırıp hızlandırmak, yeni sistem, yeni süreç ve hizmetler oluşturmak veya mevcut olanları geliştirmek için Ar-ge birimi kurdu.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, belediye bünyesinde oluşturdukları AR-GE biriminin çalışmalara başladığını belirtti. İlçeye yapılacak hizmetler için AR-GE biriminin önemli olduğunu belirtenBaşkan Sandıkçı, “Yeni oluşturduğumuz AR-GE birimi ile yatırıma, istihdama dönük projelerle ilçemize katkı vermek istiyoruz. Alt yapı hizmetlerimizden, kültürel faaliyetlerimize kadar geniş bir alanda Ajanslar ve Proje Merkezleri’nin fonlarından yararlanarak, bütçemize dokunmadan ilçemizin gelişmesine katkı verecek projeleri gerçekleştirmek amacıyla kurduğumuz AR-GE birimimiz fayda sağlayacaktır. Bunların yanında vatandaşlarımıza daha iyi hizmet, birimlerimizin çalışmalarının daha profesyonelce gerçekleşmesine dönük çalışmalara da katkı verecek AR-GE birimimiz bu anlamda kurum içi çalışmalarımıza da katkı sağlayacaktır” dedi.

Sandıkçı, “AR-GE birimimiz, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ve Avrupa Birliği Programları Proje Merkezi gibi ajanslar ile ortaklaşa çalışmalar yaparak ilçemizin gelişmesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz