CANİK BELEDİYESİ’NDEN ÜRETİCİYE%100 DESTEK

 

 

Canik Belediyesi buğday üretimini desteklemek amacıyla ilçedeki üreticilere 15 buçuk ton gübre yardımında bulundu

Canik Belediyesi, buğday üretimini desteklemek amacıyla ilçedeki üreticilere toplam 15 bin 500 kg gübre yardımında bulundu. Canik Belediyesi ile Canik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen “Buğday Yetiştiriciliğinde Gübre Desteği Projesi” kapsamında yapılan gübre yardımından ilçenin 20 farklı mahallesinde buğday üretimi yapan 103 üretici faydalandı. Çiftçiye verilen gübre desteğinin tamamı Canik Belediyesi’nin maddi katkılarıyla karşılandı. Canik Belediyesi tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen gübre dağıtım programı geniş bir protokol katılımıyla gerçekleştirildi. Canik Kaymakamı Mahmut Halal, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gül, Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü’nün de katıldığı programda çiftçilere gübreleri teslim edildi.

 

“Üretime desteğimiz devam edecek”

Programda konuşma yapan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, tarımsal kalkınmanın ülkelerin ekonomik büyümesinde oynamış olduğu rolün önemine değindi. Son günlerde yaşanan uluslararası kriz, gerginlik ve savaş ortamının tarımdan sanayiye, sağlıktan enerjiye kadar tüm sektörleri yakından ilgilendirdiğini hatırlatan Başkan İbrahim Sandıkçı şunları söyledi: “Canik Belediyesi olarak buğday eken çiftçilerimize gübrelerini yüzde yüz hibe programıyla karşılayalım istedik. Bugün üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Geçen yıl BaşalanMahallemize tohum desteği vermiştik. Bu yıl da İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz ile istişare ederek buğdaya destek verme kararı aldık ve yüzde yüz destek verdik. Bizler Belediye olarak üreticiye her daim destek olmaya hazırız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ‘Ekilmedik 1 metre karelik toprak kalmasın’ talimatı var. İnşallah seneye de çiftçimiz neye ihtiyaç duyuyorsa o konuda destek sağlamaya devam edeceğiz. Yeter ki üretmeye devam edelim.”

 

Program sonunda Canik Belediyesi ‘Gönül Sofrası’ aracıyla programa katılan tüm davetlilere nohutlu pilav ikramında bulundu.

Bunları da sevebilirsiniz