Canik Kaymakamlığından Şehit Ailelerine İftar

Canik Kaymakamlığı tarafından Meşe Tesislerin’de Şehit Aileleri ve Gazilerle ile bir araya gelerek iftarı birlikte açtılar. İftar Yemeğine Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak katıldı.
 
Yemek programı öncesi Vali Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak , şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri ile yakından ilgilenerek sohbet etti.
 
Yemek programının ardından Canik Kaymakamı Mahmut Halal “Bu mübarek günde davetimizi kırmayıp buraya icabet ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Şehit aileleri şehit yakınları ve gazilerimiz her zaman başımızın tacıdır. Buraya gelerek bizleri onurlandırdınız.” dedi.
‘Sizler Bize Şehitlerimizin Emanetisiniz
 
Vali Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, “Öncelikle Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum. Bu güzel günde bizleri bir araya getirdi. Aynı sofrayı paylaşmak nasip oldu. Şehitlerimiz bu vatanın birliği, memleketin ve çocuklarımızın geleceği için şehit oldular. Onlara buradan rahmet diliyoruz. Mekânları cennet olsun. Hep şunu söylüyoruz şehitlik rabbimizin emri şehitlik herkese nasip olmuyor. Ben şehit ailelerinin seçilmiş insanlar olduğunu düşünüyorum. Onun için Allah sizlerden razı olsun. Allah sizlere sabırlar versin. Tabi gazi kardeşlerimizde bu memleketin birliği, beraberliği, düzeni ve huzuru için yaralandılar. Onlara da geçmiş olsun diyoruz. Allah onlardan da razı olsun. Bundan sonraki yaşamlarında Allah sağlık sıhhat versin.
 
Biliyorsunuz iki gün önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadeleyi başlattıkları tarih olan 19 Mayıs 1919’un 100. Yılını kutladık. Şuna inanıyoruz 100 yıl önce başlayan Milli Mücadele hala devam ediyor. Bu güzel coğrafyada ve topraklarımızda gözü olan uluslararası güçler var. Bizim zayıf anımızı arıyorlar. Onun için bizim bir ve beraber olmamız gerekiyor. Ülkemizin birliği, dirliği için dua edelim. Allah hainlere fırsat vermesin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 
 
Çok kıymetli şehit yakınlarımız devletimiz son onbeş yıl içerisinde sosyal güvenlik alanında çok ciddi değişiklikler yaptı. Özellikle şehit yakınlarının sosyal hakları konusunda iyileştirilmeler yapıldı. Şehit yakınları bizim için çok kıymetli ve onurlu insanlardır. Şehit yakınları kimseye muhtaç değillerdir. Devletimiz her zaman yanlarındadır. Kamu görevlilerimize şunu öneriyorum. Lütfen şehit yakınlarımızı baş tacı yapalım ve kesinlikle onları incitmeyelim. Onlar bize şehitlerimizin emanetidir. Maddi olarak bir şeye ihtiyaç duymuyorlar. Ama şehit yakınlarının asıl ihtiyacı hatırlanmak. Bölgelerimizdeki şehit mezarları türbelerimizdir. Şehitlerimiz, memleketimizin bizi ayakta tutan dinamikleri. Şehit mezarlarını ziyaret etmek gerçekten kıymetli ve kutsaldır.
 
Buradan halkımıza sesleniyorum; Bir apartmanda şehit ailesi varsa o aile bütün apartmana zimmetlidir diye düşünüyorum. Apartman sakinleri şehit ailesinin hatırını soracak, huzurunu soracaklar. Çünkü onların evladı bizim huzurumuz için şehit oldu. Sadece şehide saygı gösteren, hürmet eden ve yakınlarına hizmet edenler o şefaatten nasibini alacaklardır. İnşallah Rabbim hepimize bu şuurda yaşamayı nasip eylesin. Biz şehit cenazelerimizde en çok yoğun katılımın olduğu vatan millet duygusunun yüksek olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Allah Samsunlulardan razı olsun. Şehit ailelerinin her türlü ihtiyacını karşılamak hepimizin görevidir. Ben kaymakamımıza tekrar çok teşekkür ediyorum. Ramazan-ı Şerifiniz mübarek olsun.” dedi.
 
İftar programına ayrıca, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik ilçesi protokolü, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz