CANİK ORMAN OKULU’NA YENİ FAALİYET ALANLARI!

Türkiye’nin İlk Orman Okulu olma özelliği taşıyan Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Nami’ye Mümin Erol Doğa ve Fen Okulu’na her geçen gün yeni etkinlik alanları ekleniyor.

Canik Orman Okulu’na misafir olan öğrenciler, tamamı atık malzemeler kullanılarak oluşturulan etkinlik alanlarından: Denge Parkurunda Psikomotor Becerilerini geliştirerek aynı zamanda kodlama yapılabilecek, Açık Hava Sınıfına eklenen Zeka Oyunları Alanında akıl ve zeka oyunları oynayabilecek, Su Gözlem Alanında suyun kaldırma kuvveti, özütle gibi özelliklerini gözlemleyebilecek, Güneş Saati Alanında Gölgenin yönüne göre günün hangi saatinde olduğunu gözlemleyebilecek.

TAM DONANIMLI ORMAN OKULU
Su arıtma alanında farklı tür maddelerle doldurulmuş pet şişeler yardımıyla suyun süzülmesi sağlanarak ilkel arıtma tekniğini uygulayabilecek, Aşılama Alanında ağaç fideleme ve kompost etkinliği yapacak, Geleneksel ve Modern Okçuluk Alanı ve Ayak Bowling alanında hem eğlenip hem öğrenecekler. Okulu ziyaret ederek yeni etkinlik alanlarında incelemelerde bulunan Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu atölye liderlerinden bilgi aldıktan sonra kendilerine öğrencilerimiz adına teşekkürlerini iletti.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz