Canikli Gençler Temiz Bir Dünya İçin El Ele Verdi

Canik Belediyesi, küresel iklim değişikliğine karşı farkındalık etkinliği düzenledi.

Doğa ve çevre dostu nesiller yetiştirmek ve toplumda sürdürülebilir çevre anlayışını yaygınlaştırmak adına ‘Canik Orman Okulu’ ve ‘Sıfır Atık Köyü’ projeleri başta olmak üzere, ilçede hayata geçirdiği projelerle ödülleri toplamaya devam eden Canik Belediyesi, ilçede ‘Daha Temiz Bir Canik, Daha Temiz Bir Dünya’ mottosuyla ‘Dünya Temizlik Günü Etkinliği’ düzenledi. Çocuk ve gençler arasında geri dönüşüm bilincini yaygınlaştırmak ve küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında gerçekleştirilen çevre temizliği çalışmasında en çok atık toplayan öğrencilere hediyeler verildi.

Canik’ten Dünyaya Mesaj

Canik Belediyesi tarafından küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek ve toplumda sürdürülebilir çevre anlayışının yaygınlaşması adına düzenlenen etkinlikte, çevre temizliği çalışması gerçekleştirildi. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın mesajının okunması ve açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen çevre temizliği çalışmasında en çok atık toplayan öğrenciler birbirinden güzel hediyelerin sahibi oldu. Geri dönüştürülebilir atıkların özellikleri ve geri dönüşümün önemiyle ilgili katılımcılara bilgiler verilen etkinlikte, Canik Belediyesi ikramlarda bulunuldu. Öğrencilerin daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya ve doğal kaynaklarının korunmasıyla ilgili topluma mesajlar verdiği etkinlikte, okul olarak geri dönüşüm projelerine verdiği katkılardan dolayı Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne plaket verildi.

Canik Meşe Orman Park’ta düzenlenen etkinliğe Canik Belediye Başkan Yardımcısı Ali Altınsoy, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Tevfik Akçay, Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Tulumen, Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Erdal Eş, Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz