CANİK’TE İLKLER YAŞANIYOR… MAHALLE BULUŞMALARI BAŞLADI

Canik Belediyesi vatandaşların taleplerini beklentilerini bizzat yerinde dinleyip gözlemleyip çözüm noktasında istişare edebilmek için “Başkan Mahallemde” projesi kapsamında mahalle buluşmaları tertip etti.

Canik Belediyesinin ilk olarak tertip ettiği buluşma Kuzey Yıldızı Mahallesi Gazi Camii önü Venüs sokakta gerçekleştirildi.

Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen buluşmaya Ak Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, Ak Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gençay, Milliyetçi Hareket Partisi Canik İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi Canik İlçe Başkanı Bülent Kutbay, Kuzey Yıldızı Mahallesi Muhtarı Abdullah Kaya, Canik Belediyesi Meclis Üyeleri ile mahalle sakinleri katıldı.

CANİK GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ SERGİLİYOR

Program da söz alan Ak Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu bu formattaki halk buluşmalarının ilk olması nedeniyle önemli olduğunu söyleyerek Canik Belediyesinde gönül belediyeciliği anlayışıyla hareket edildiğini söyleyerek Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’yı tebrik etti.

Ak Parti İl Başkanının konuşmasının ardından söz alan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Daha evvel 100 günlük icraatlarımızı anlattığımız tüm kamuoyuna açık yerel buluşmalar programı tertip etmiş vatandaşlarımızı Canik Kültür Merkezimize davet ederek hedeflerimizi, vizyonumuzu, misyonumuzu, ilkelerimizi, planlamalarımızı anlatmıştık. Şimdi ise bizzat halkımızın ayağına giderek mahalle buluşmalarını tertip ediyoruz. İlk buluşmamızı da Kuzey Yıldızı mahallemiz de gerçekleştiriyoruz. Bu buluşmalarımız her hafta devam edecek.

Belediyeyi devraldığımız günden bugüne bir taraftan yapısal ve mali sorunlarımızın çözümü noktasında çaba sarf ederken diğer taraftan hizmet üretmek için var gücümüzle gece gündüz demeden çalışıyoruz.

Daha güzel bir Canik için ilçemizde ve ilimizde bulunan tüm kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisindeyiz.

HALKIMIZLA ARAMIZA DUVAR ÖRMÜYORUZ

Kapılarımız sizlere sonuna kadar açık. Bununla birlikte mahalle buluşmalarımızla sizlerle bu şekilde hasbihal etmeyi arzuluyoruz.

Görevi devraldık Bismillah dedik ilk iş olarak yürümeyen hantal sistemi yürür hale getirerek işlemeyen çarkları işler hale getirdik. Treni rayına soktuk. Şimdi vagonları onarıyoruz. İnşAllah önümüzdeki süreçte de emekleyen belediyeyi ayağa kaldırdığımız gibi koşar hale de getirecek ve hizmetlerimizi daha seri bir şekilde hayata geçireceğiz. Bu süreçte Mental ve metal yorgunlukları gidererek sistemli planlı bir şekilde asli sorunlarımıza yöneliyoruz. Bizim birincil önceliğimiz temizlik, fen işleri, park bahçe, yol kaldırım, kanalizasyon, içme suyu, kentsel dönüşüm, kentsel yenileme peyzaj çalışmaları rekreasyon çalışmaları, genel revizyon imar planları, alt yapı gibi asli sorunlarımızdır. Bu sorunlarımızı Büyükşehir belediyemizle uyumlu bir şekilde çalışarak öncelik sırasına göre 5 yıllık süreç içerisinde gidermeye çalışacağız. Bu noktada Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir beyefendiye sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın şehrimiz için bir şans olacağını hep söylemiştik. Bugün bunun meyvelerini topluyoruz. İlçemizde Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle 26 km sathi kaplama ve asfalt yol yaptık.

Resim önizlemesiResim önizlemesi

ASLİ İŞLERİMİZE YÖNELDİK

Vatandaşlarımızın doğumundan ölümüne her önemli anında yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda cenaze hizmetlerimizi profesyonelleştirip güçlendirerek hizmetinize sunduk. Aynı şekilde vatandaşlarımızı mutlu günlerinde de yalnız bırakmıyoruz. Milli ve dini bayramlarımızı mütevazı ve ruhuna uygun bir şekilde kutluyor ve kesinlikle israfa müsaade etmiyoruz.

Belediyemizdeki tüm israf kalemlerini ortadan kaldırdık. Kendi uhdemizde gerçekleştirebileceğimiz işlerin sayısını artırmaya çalışarak israfın ve rantiye düzeninin tamamıyla önüne geçmiş olacağız.

Çocuklarımızın eğitimine desteklerimiz sürüyor. Milli eğitim müdürlüğümüzle işbirliği protokolü imzalayarak eğitimin kalitesini verimliliğini artırmaya yönelik üzerimize düşeni yaptık. Sosyal yardım müdürlüğümüzü kurarak profesyonel hale getirdik. İlçemizde aç yatan açıkta kalan başı okşanmamış tek bir kimse kalmasın istiyoruz.

Resim önizlemesi

Fen işlerimiz bünyesinde mobil müdahale ekibi oluşturduk.

İlçemizin tüm sorunlarına ve halkımızın bizlerden beklentilerine vakıfız. Sorunun değil çözümün bir parçası olarak ayakları yere basan ne yaptığını bilen hayalcilikten uzak bir şekilde planlı programlı ve sistemli bir çalışma ile ilçemizi ülkemizin 2023 vizyonuna yaraşır bir ilçe haline getireceğiz.

Belediyemizin kaynaklarını ihtiyaç ve önceliklere göre, hak ve adalet ölçüsüne riayet ederek, kamu hukukunu ve vatandaşlarımızın hukukunu koruyarak harcayacağız.

Günü kurtaran şova yönelik popülist işler değil geleceği kurtaran akılcı hedefi belli olan proje ve çalışmalarla ilçemizi gerçek manada marka ilçe yapma noktasında yol haritamız belli. Bu noktada samimiyetle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu mahallemizin de imar ve kentsel dönüşüm sorunlarını biliyoruz. Kentsel dönüşüm konusunda tamamıyla vatandaşlarımızla istişare ederek gerçekleştireceğiz. Vatandaşımızın onayı olmayan hiçbir işe imza atmayacağız. Vatandaşımızın rızası olmayan hiçbir işin içerisinde olmayacağız.” dedi.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı konuşmasının ardından vatandaşlara tek tek söz vererek taleplerini ve sorunlarını dinledi. Canik Belediyesi Birim Müdürlerinin de katıldığı toplantı da vatandaşların tüm talepleri not alınarak, program sonrası sorunlar bizzat yerinde gezilerek tespit edildi.

Programın sonunda söz alan Kuzey Yıldızı Mahallesi muhtarı Abdullah Kaya ilk buluşmanın mahallesinde gerçekleştirilmesi ve vatandaşlara tek tek söz verilerek dinlenilmesi nedeniyle Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’ya teşekkür etti.

Resim önizlemesiResim önizlemesiResim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz