Canik’ten gençliğe büyük yatırım

Canik’teki dönüşüme eğitimden başladıklarını belirten Başkan Osman Genç, “Geleceğimiz adına biz önceliği eğitime verdik. Eğitime 200 milyon liralık katkı sağladık. Gençlerimiz eğitim, kültür spor tesisleri ürettik” dedi.

Başkan Osman Genç, Canik’te 15 yılda en büyük yatırımı eğitime, yani gençliğe yaptıklarını söyledi. Eğitimi olmazsa olmazları olarak gördüklerini belirten Başkan Genç, eğitime bugüne kadar arsa üretme, fiziki ve teknolojik yatırımlarla birlikte 200 milyon liralık yatırım yaptıklarına işaret etti. Başkan Genç, yerli ve milli hafızaya sahip bir gençlik hedefiyle gençleri geleceğe hazırlama noktasında önemli projeler ürettiklerini söyledi.

DÖNÜŞÜM EĞİTİMLE BAŞLAR

Dönüşümün eğitimle başlayacağına inandıklarını dile getiren Başkan Genç, “Eğitim yatırımı bir yol gibi hatırlanmaz. Vatandaş hiç bir zaman ‘niye okulun bahçesi bozuk’, ‘niye kütüphanesi yok’, ‘niye konferans salonu yok’ dememiştir. Ama biz ilk önce eğitimden başladık. Çünkü dönüşüm eğitimle başlar. 2004 yılında Canik’te 7 okul vardı, ancak belediye olarak yaptığımız çalışmalar ve öncü olmamız sonucunda şu anda 42 okul var. Bu okulların arsasını ürettik, kütüphanelerini, konferans salonlarını, bahçelerini yaptık” dedi.

GELECEĞİMİZ EĞİTİME BAĞLI

Eğitime katkı olarak bir çok okul alanı ürettiklerini dile getiren Başkan Genç, “Sadece ürettiğimiz arsaların değeri parayla ölçülmez. Biz bu ürettiğimiz arsaları başka yatırımlarda kullanabilirdik, ama tercimizi eğitimden yana kullandık. Okulların fiziki ve teknolojik eksikliklerini giderdik. Biz bu paralarla yollar yapabilirdik, ama biz tercihimizi geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitiminden yana kullandık. Çünkü geleceğimiz eğitime bağlı. Kültürde ve eğitimde önemli dönüşüm sağladık. Eğitime yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır” diye konuştu.

ÜRETEN BİR GENÇLİK İÇİN

Gençleri geleceğe hazırlama noktasında önemli projeleri ortaya koyan bir belediye olduklarına da vurgu yapan Başkan Genç, “Dünya ve Türkiye hızlı şekilde gelişip, dönüşüyor. Şehirlerin yarış içinde olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Kim gençliği doğru donatırsa gelecek ona aittir. Dolayısıyla milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik hedefiyle bu ülkenin geleceği olan yavrularımızı asla ihmal etmedik. Bilgi çağında üreten bir gençlik için eğitim merkezleri, Gençlik Merkezi, Proje Geliştirme Birimi, Akademik Belediyecilik Birimi kurduk. Son 15 yılda en çok onur duyduğumuz yatırımlar gençliğe yaptığımız yatırımlardır” şeklinde konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz