Çarşamba Halk Kütüphanesi Yeni Binasında

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın çabaları ile bir yıl önce yapımına başlanan her haliyle mükemmel bir şekilde tamamlanan Çarşamba Halk Kütüphanesi Carşamba halkı ve ögrenciler tarafından yoğun bir ilgi gorüyor ve her gecen gün ziyaretçilerini artirıyor.

Yeni Kütüphaneden günde yaklaşık500 ila 1000 kişi arasında vatandaş yararlanıyor.
Kütüphanenin,eğitim ve öğretim aşığı Müdürü Muharrem Orta,hizmet vermeye başlayan yeni kütüphane ile ilgili;
” İlçe halk Kütüphanesi müdürlüğümüz 1953 yılında Halkevi binasında hizmete açılmış olup,1989 yılında Çarşamba kaymakamlığının alt katına taşınarak hizmetlerine devam etti.

2019 yılında Kültür Turizm Bakanlığına,Çarşamba Belediyesi tarafından tahsis edilen binarestorasyon sonrası kütüphane projesi olarak tasarlanmış,29 Ekim 2023 yılında yeni binaya taşınmıştır.
Yeni binada;
çok kapsamlı,Çok amaçlı birimleriyle hizmet vermeye devam eden kütüphanemizin kullanıcı sayısı bir anda artış göstermiş, günlük kütüphaneyi ziyaret eden kişi sayısı 750 kişiyi bulmuştur.
Kütüphanemizde 7/24 saat açık kütüphane bölümü,kitap-kafe bölümü,0-3 yaş bebek Kütüphanesi,3-6 yaş çocuk Kütüphanesi,7-14 yaş çocuk Kütüphanesi,engelli Kütüphanesi,dijital kütüphane,Çok amaçlı kütüphane salonu,sessiz kütüphane bölümleriyle 0.7 den 70’e tüm halkımıza hizmet vermektedir.
Kütüphanemizde kayıtlı üye sayısı,15.127,kitap sayımız 44052,okuyucu sayısı ise 34.749 dur.
242 çeşit süreli yayın bulunmaktadır.”açıklamasında bulundu.
Çarşamba Halk Kütüphanesinin Türkiye’de ilk olmasını sağlayan bir çok farklı özelliği,gençlerin beğenisini ve dikkatini çekiyor ve kütüphanedeki yoğunluk her geçen gün artıyor.

Bunları da sevebilirsiniz