ÇARŞAMBA’DA ‘ENDERUN TERAVİH VE CUMHUR MÜEZZİNLİĞİ’

 

Çarşamba’da Ramazan ayının manevi havası dolu dolu yaşanıyor. Çarşamba Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere vatandaşlara unutulmaz bir Ramazan ayı geçiriyor. Etkinlikler kapsamında 28 Nisan Perşembe akşamı Abdullah Paşa Cami’nde “Enderun Teravih ve Cumhur Müezzinliği” Çarşambalılarla buluşuyor.

Osmanlı döneminde uygulanan ezan, kamet, Kur’an-ı Kerim, ilahiler, kasideler ve duaların okunduğu Ramazan ayının kadim geleneği “Enderun Usulü Teravih” Çarşamba’da yaşatılıyor. Çarşamba Belediyesi, Mehmet Kemiksiz ve Enderun Hafızlar Topluluğu eşliğinde bu kadim geleneği sürdürüyor. Enderun Teravih ve Cumhur Müezzinliği programı, 28 Nisan Perşembe akşamı Abdullah Paşa Cami’nde gerçekleşecek.

Çarşamba Belediyesinin Ramazan programı bunlarla da sınırlı değil. 29 Nisan Cuma akşamı Abdullah Paşa Meydanı’nda 20.30’da çocuk etkinlikleri, 21.30’da ney eşliğinde semazen gösterisi, 22.00’de ise Türk Tasavvuf Müziği sanatçısı Mehmet Kemiksiz ve ekibinin Tasavvuf Müziği Konseri vatandaşlarla buluşacak.

“Ramazan ruhunu ilçemizde yaşatıyoruz”

Ramazan ayının manevi havasını ilçede yaşattıklarını belirten Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Ramazan ayı boyunca birbirinden değerli isimleri ilçemizde ağırladık, birçok etkinlikle hemşehrilerimizle bir araya geldik ve gelmeye devam ediyoruz. Osmanlı döneminde uygulanan “Enderun Usulü Teravih” geleneğini Çarşamba’da yaşatıyoruz. Çarşambamızın yetiştirdiği, Türkiye’nin ünlü Tasavvuf Müziği sanatçısı Sayın Mehmet Kemiksiz ve ekibini ilçemizde ağırlıyoruz. 28 Nisan Perşembe akşamı Abdullah Paşa Cami’nde gerçekleşecek programımıza tüm hemşehrilerimizi bekleriz. Manevi duyguların yüksek olduğu güzel bir Ramazan ayı yaşıyoruz. 29 Nisan Cuma akşamı da Abdullah Paşa Meydanımızda birçok etkinliğimizle çocuklarımızın yüzlerini güldürecek; 21.30’da ney eşliğinde semazen gösterisi, 22.00’de ise Türk Tasavvuf Müziği sanatçısı Mehmet Kemiksiz ve ekibinin Tasavvuf Müziği Konseri ile vatandaşlarımızla buluşacağız. Tüm hemşehrilerimizi programımıza bekleriz” şeklinde konuştu.

Resim önizlemesiResim önizlemesiResim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz