ÇARŞAMBA’DA GELENEKSEL TÜRK SAVAŞ SANATLARI TANITIM PROGRAMI

Çarşamba Belediyesi Yeşilırmak Doğal Yaşam Parkı’nda “Tarihi Türk Savaş Sanatları Tanıtım Programı” gerçekleştirdi.

Çarşamba Belediyesince düzenlenen programda, birbirinden değerli ve yetkin isimler vatandaşlarla bir araya gelerek hem ‘Geleneksel Savaş Sanatlarına’ dair bilgiler verdi hem de vatandaşlara uygulamalı olarak gösterme, atış talimleri yaptırma fırsatı buldu.

Programda eğitimci olarak; Savunma Sanatları Ustası Emin Boztepe, TRT Savunma Sanatları Program Sunucusu Nehar Eren, Geleneksel Türk Okçuluğu Eğitmeni Mehmet Fatih Tan, Doğal Yaşam Gezgini Cemil Ceylan ve Savunma Sanatları Eğitmeni Mehmet Caner Tatlıcı yer aldı.

“İnşallah ata sporumuzu gençlerimize sevdirerek örnek oluruz”

Programda konuşan Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, “Geleneksel savaş Sanatları, özellikle okçuluk üzerindeki geleneksel olarak düzenlemeleri ve gençlerimize geleceğimize sevdirilmesi anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Çarşamba Belediye Başkanımız Halit Doğan’a da programdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Çarşamba’da geleneksel olarak Rahvan At Yarışları da düzenleniyor. Bu şekilde geleneksel sporlarımıza sahip çıkılması çok güzel. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, özellikle Çarşambalı hemşehrilerimize, vatandaşlarımıza burada bulundukları için ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle” diye konuştu.

Gerçekleşen etkinliğe dair açıklamalarda bulunan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bugün gerçekleşen programımızda birbirinden değerli isimlerden, ‘Geleneksel Türk Okçuluğuna ve Savaş Sanatlarına’ dair bilgiler alma fırsatı bulduk. İnşallah Çarşamba’mızda biz de genetiğimize uygun bu ata sporumuzu gençlerimize, çocuklarımıza sevdirerek örnek oluruz. Bizim tek gayemiz Çarşamba’mızın gelişimi. Çarşamba’mız, ata sporlarımızdan biri olan atıcılık sporuna meraklı bir ilçe. Bu kapsamda ilçemizde, Karadeniz Bölgesinin ilk ve tek “Trap-Skeet Atıcılık Poligonu” nu kuruyoruz. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi.

“Çarşamba’yı her platformda tanıtmayı arzuluyoruz”

Başkan Doğan “Temmuz ayında, Çarşamba’mızda Rahvan At Yarışları ile vatandaşlarımızla beraber olmayı arzu ediyoruz. Yine şehir merkezimizde Yeşilırmak Festivallerini yeniden başlatmış olacağız ve birbirinden ünlü isimleri Çarşamba’mızda misafir edeceğiz. Çarşamba’yı

her platformda tanıtmayı ve Çarşambalılık kimliğini vurgulayarak daha da üst seviyeye çıkarmayı arzuluyoruz. Geldiğimizden beri yaptığımız iş bu esasında, kendi sosyal medyamızı da kişisel reklamımız gibi değil, Çarşamba’mızın tanıtımı üzerinden yapmaya özen gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Halit Doğan programda yer alan eğitimcilere, Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım’a ve katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür ederek ‘Geleneksel Savaş Sanatları’nı tanıtmak için Çarşamba’da yer alan ekibin, ilçenin güzelliklerini tanıtan kısa bir film çektiklerini sözlerine ekledi.

Türk Okçuluğu üzerinden kısa bir tanıtım yapıldı

Programda, vatandaşlarla bir araya gelerek Geleneksel Savaş Sanatları’na dair bilgiler aktaran Savunma Sanatları Eğitmeni Mehmet Caner Tatlıcı, Geleneksel Türk Savaş Sanatları özellikle Türk Okçuluğu üzerinden kısa bir tanıtım yaptık. Bu çalışmamıza destek olmak üzere Türkiye’nin her yerinden ustalarımız, sanatçılarımız bugün bizimle beraberler. Bizlere destek olmak için geldiler, beraber bir çekim yaptık. Bu çekimde Çarşamba’mızdaki doğal güzelliklerimizi, dünyanın her yerine anlatmaya ve aktaramaya çalışacağız. Bununla beraberde Çarşamba’da geleneğimiz, kültürümüz için bir bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Gerçekleşen programımızda, vatandaşlarımızın karşısına özellikle 12.yy’dan kalma geleneksel Alp kıyafetleri ile çıkmak istedik. Programın gerçekleşmesinde bizlere destek olan değerli Çarşamba Belediye Başkanımız Halit Doğan’a teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen ‘Tarihi Türk Savaş Sanatları Tanıtım Programı’na Çarşamba Kaymakamı Şükrü Yıldırım, Belediye Başkanı Halit Doğan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Nihat Soğuk, Çarşamba Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Kavraz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir ve vatandaşlar katıldı.

Resim önizlemesiResim önizlemesiResim önizlemesiResim önizlemesi

Bunları da sevebilirsiniz