ÇERKESLERİN KONUĞU MUSTAFA CANDAL OLDU

Çerkes İş İnsanları Derneği aylık iş yemeği toplantısı, dernek üyesi olan Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal’ın katılımıyla gerçekleşti.

Çerkes İş İnsanları Derneği aylık iş yemeği toplantısı, Mantıka Palas Restoran’da gerçekleşti. Yemeğin onur konuğu çerkes olan Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal oldu.

‘KARADENİZ EN ÇOK BİZE KARADIR’
Yemeğin ardından bir konuşma yapan Çerkes İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu  Başkanı Ruhan Üney, Çerkes soykırımının ve sürgününün 160’ıncı yılında olduklarını hatırlatarak, “Rusların ardı arkası kesilmeyen baskıları sonrasında 21 Mayıs 1864’ten itibaren Çerkes toplulukları başta Osmanlı İmparatorluğu olmak üzere, dünyanın çeşitli bölgelerine sürgüne maruz kalmıştır. Resmi olmayan rakamlara göre 1,5 milyona yakın Çerkes bir ay içinde sürgün edildi ve yol şartları, salgın hastalıklar ve açlık gibi nedenlerden dolayı yaklaşık 500 bin Çerkes hayatını kaybetti. Sürgüne tabi tutulanlar Karadeniz limanlarından gemilere bindirilerek birçoğu Anadolu’da Ordu, Samsun, Tokat, Amasya, Sinop, Yozgat, Düzce, Adapazarı ve Kocaeli’de iskan edildi, bir kısmı ise Suriye ve Filistin başta olmak üzere Orta Doğu’ya yerleştirildi. 21 Mayıs halkımızın dünyanın dört bir yanına dağıtılmasının, Kafkasya’nın Çerkessiz bırakılmasının, tarihin gördüğü en büyük sürgün ve soykırımın yıl dönümüdür. Acımız ilk günkü kadar derindir ve Karadeniz en çok bize karadır.” dedi.

‘ANLAMDA DA ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ’
Çerkes İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ruhan Üney, öte yandan dernek olarak misyon ve vizyonları doğrultusunda faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, “Üyelerimiz için yaptığımız çalışmaların yanı sıra sosyal ve kültürel anlamda da çalışmalar yapıyoruz. Bugün yemeğimize katılan ve kendisini makamında ziyaret ettiğimiz üyemiz Mustafa candal’a da Tekkeköy Belediye Başkanlığı görevinde başarılar diliyoruz.” diye konuştu.

BAŞKAN MUSTAFA CANDAL’DAN TEŞEKKÜR
Çerkes İş İnsanları Derneğinin önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal ise, “Üyesi olduğum Çerkes İş İnsanları Derneği’mizin büyüdüğünü ve faydalı işler yaptığını biliyorum. Belediyemiz ile derneğimizin ortak çalışmalar yapması konusunda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Davetiniz için teşekkür ederim.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu üyesi, OMÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi İsmail İşeri, ‘Seo Ve Sosyal Medya Yönetimi’ konulu sunum yaptı.
Köksal ÖNER

 

Bunları da sevebilirsiniz