ÇEVRE DOSTU CANİK ‘SIFIR ATIK BELGESİ’ ALMAYA HAK KAZANDI

 

 

Çevre Dostu Canik Belediyesi, hayata geçirdiği proje ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından SIFIR ATIK BELGESİalmaya hak kazandı

Hayata geçirdiği ‘çevre dostu’ projeleriyle adından sıkça söz ettiren Canik Belediyesi, ilçede kurmuş olduğu 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ile Çevre, Şehircilik ve İklim DeğişikliğiBakanlığı tarafından SIFIR ATIK BELGESİ almaya layık görüldü. Bakanlık tarafından verilen Sıfır Atık Belgesi’ni Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Samsun İl Müdürü Ömer Bolat’ın elinden alan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakma adına ilçede çevre dostu projeler üretmeye devam ettiklerinibelirtti.

 

Atıklar ‘Değer’e dönüşecek

‘Sıfır Atık’ kavramı hakkında değerlendirmede bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Samsun İl Müdürü Ömer Bolat, ‘Sıfır Atık’ çalışmaları ile amaçladıkları sonucun insanlarda atık bilincini azaltmak ve çevredeki atık miktarını minimum düzeye indirmek olduğunu söyledi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Samsun İl Müdürü Ömer Bolat, “Çöp diye nitelendirdiğimiz atıklar enerjiye dönüştürülme özelliği hasebiyle milli değere sahip bir hammaddedir aslında. Bu tesislerde ayrıştırılacak olan atıklar bizim için değere dönüşecek” dedi.

 

“Her atık çöp değil”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçeye kazandırdıkları bu tesis sayesinde ayrıştırılarak toplanan atıkların hammaddeye dönüşerek tekrar ekonomiye kazandırılacağını söyledi. Her atığın çöp olmadığı bilincini toplumda yerleştirmek gerektiğini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Önemli olan bu tesisin işlevselliği ve sürdürülebilir olması. Amacına uygun olarak kullanılması, sürdürülebilir olmasına bağlıdır” diye konuştu. Başkan Sandıkçı, “Bu uygulamayı bütün evlere indirgemeyi hedefliyoruz. Böylece evlerdeki atıklar çöpe atılmadan önce ayrıştırılarak geri dönüşüm ürünü olarak değerlendirilmiş olacak. Evlerdeki atıkları türlerine göre ayrıştıran ev hanımlarını ödüllendireceklerini söyledi. Bu şekilde onları da teşvik etmiş olacağız” dedi. Başkan İbrahim Sandıkçı, projeye verdikleri katkıdan dolayı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Samsun İl Müdürü Ömer Bolat ile onun nezdinde tüm Müdürlük çalışanlarına ve Canik Belediyesi’nde görev yapan tüm proje arkadaşlarına teşekkür ettiğini ifade etti.

 

Katılımcılarla birlikte düzenlenen pasta merasiminin ardından Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Samsun İl Müdürü Ömer Bolat, atıkların türlerine göre ayrıştırılarak toplandığı Canik Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni gezerek tesislerde incelemelerde bulundu. Toplu fotoğraf çekimi ile ziyaretprogramı son buldu.

Bunları da sevebilirsiniz