CHP Bafra İlçe Başk. Vahit Perçin’den Önemli Bir Açıklama

Ülkemiz demokrasisi açısından çok kritik bir seçim sürecine girmiş ve sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. İlk turda desteğini esirgemeyen kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Seçimlerin ikinci turunda milletimizin kararlı duruşuna ve ferasetine güvenim tamdır. Hiç şüphem yoktur ki, demokrasinin gereği olan ve aynı zamanda en büyük vatandaşlık görevimiz olan oy kullanma sürecini çok büyük bir katılımla tamamlayacağımıza inanıyorum.
Bildiğiniz üzere ‘’TOGG’’ marka aracın ilçemize gelişi ve farklı siyasi partilerin milletvekili ve Bafra belediye başkanı ile birlikte olan fotoğrafımın servis edilerek, tarafıma karşı yapılan eleştiri ve hatta sınırları aşan tepkilere de cevap verme gereğini duydum.

20 Ocak 2020 tarihinde TOGG genel müdürü Mehmet Gürcan Karakaş ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret ederek proje ile ilgili bilgilendirmede bulunmuştu. Ülkemiz adına yararı olacak her türlü üretime, şeffaflık olduğu sürece destek verileceği partimiz adına dile getirilmişti.

Ancak, özel bir ortaklık ile kurulan bir markanın AKP tarafından siyasi malzeme yapılarak, seçim sürecine dahil edilerek, iyi niyeti suiistimal edecek şekilde kullanılması tepkilere yol açmıştır.
İnşallah 28 Mayıs günü milletimiz yürütme makamını Cumhuriyet Halk Partisi’ne, Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve liyakatli kadrolara teslim ettiğinde sadece ‘’TOGG’’ değil, bu ülkeden gerçekleşecek olan yararlı işleri siyasi malzeme olarak kullanılmayacağını görecektir.

Ortaya çıkan fotoğraftaki niyetim tamamen iyi niyet içeren, ilçemize gelen ve protokolün varlığı nedeniyle çekilmiş olup, herhangi bir siyasi partinin üstlenmesi ve siyasi reklama dönüşmemesi açısından önemlidir.
Partimizin ortaya koyduğu ilkeli duruş , milletimizin önüne geçmeye çalışan, Devlet-Hükümet ayrımını yapamayanlara karşı mücadele edebilmemizi sağlamaktadır.

Bafra halkımızı ve milletimizi ilgilendiren başka bir olay ise, ilk tur seçimleri öncesinde gerçekleşen parti aracımıza yapılan taşlı saldırı ile ilgili şikayetimizi emniyet güçlerimize bildirdik, sürecin takibine hızlı bir şekilde başladık.
Sonrasında yaşanan pankartlarımızın gündüz vaktiyle yerlerinden sökülmesi üzüntümüzü daha da arttırmıştır. Tedirginlik yaratmaya çalışan, yüce türk milletini ve bafranın saygıdeğer insanlarını birbirine düşürmeye çalışan hadsizlere tavrımız net olmuş ve hiçbir siyasi partiyi veya grubu zan altında bırakmadan hukuki mücadelemize başladık.

Ancak üzüntümüz ikinci tur seçimleri öncesi devam etmekte ve yaşanan olaylar durulmadan devam etmektedir.
Bu sefer maalesef izlediğimiz görüntülerde gözükmekte olan, ayrıca kamuoyuyla da paylaştığımız, bir siyasi parti aracı ile açıkça, çekinmeden YSK tarafından tarafımıza verilmiş, Büyükşehir Belediyesi reklam panosunda bulunan bilboard’umuz sökülerek parti aracına atılarak olay yerinden uzaklaşılmıştır. Aynı gün farklı konumlarda bulunan pankartlarımızın da sökülmesi şimdiye dek hedef göstermediğimiz, taraf bildirmediğimiz ancak bir siyasi partinin kendi araçları ile benzer olayların gerçekleştirmesi, ülke demokrasimiz açısından ve ilçemiz adına kara bir leke olarak kalacaktır.

25 Mayıs 2023 günü ilçe başkanlığımızı ziyaret ederek halkımız ile bir araya gelen grup başkanvekilimiz Engin Altay’ın konuşması esnasında AKP seçim kampanyası için çalışan araçların, siyasi nezaketten çok uzak tavırlarla yüksek ses ile uzun süreli engelleme çabası da bu süreci perçinlemiştir. Tekraren uyarılarımıza, emniyet güçlerine bilgi verilmesine rağmen siyasi bir toplantıya engel olunma çabası sonuna kadar devam etmiştir.
Bu yaşananların, ısrarla devam edilmesinin sonucu olarak, AKP Bafra teşkilatının emri veya onayı ile yapıldığına kesinlikle inancımızın olmamasına rağmen, önlem yada engelleyici davranışları görememiş olmakta bizlerde bu açıklamayı yapmaya mecbur kılmıştır.

Siyasi nezaketin bozulmaması için elimizden geleni yaptığımızı, bize yaşatılan bu kırıcı bazen de haddini aşan tutumlara karşı hukuki tüm adımları atacağımızı herkesin bilmesini istiyorum.
28 Mayıs günü gerçekleştireceğimiz seçimlerin demokrasi şöleni içerisinde geçmesini, milletimizin yapacağı tercihin tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.
13. Cumhurbaşkanımızın Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacağına inancım tamdır.
Kamuoyuna saygılarımla..

Bunları da sevebilirsiniz