CHP’li Çan Meclis’te konuştu: İktidar, yerel basın ve internet medyasına ‘gazetecilik yapma’ diyor

CHP’li Murat Çan, yerel yazılı basın ve internet medyasının çığ gibi büyüyen sorunlarına işaret ederek, “İktidar, yerel basın ve internet medyasına ‘gazetecilik yapma’ diyor” ifadelerini kullandı.

CHP Samsun Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Murat Çan, yerel yazılı basın ve internet medyasının üzerindeki ekonomik yükleri ve baskıları Meclis gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Çan şunları söyledi:

“Yerel basın, kendilerine sahip çıkılmasını beklerken, bunu yapması gereken irade tarafından yani iktidar tarafından âdeta idam sehpasına çıkarılmıştır. Yazılısından dijitaline bugün ülkemizde yerel basın bir yok ediliş sürecini yaşamaktadır.

Bunun faili geçen yasama döneminde yürürlüğe giren sansür yasasıdır. Oluşturulan yeni kriterler yerel basına âdeta “gazetecilik yapma.” demektedir. Seçim bölgem Samsun gibi metropol kentler de dahi bu kriterleri sağlayacak haber sitesi yok.

Anadolu kentlerindeki yazılı basının durumu daha da içler acısı. Ağır yaptırımlar ve artan maliyetler yüzünden basılı gazeteler kepenk indiriyor. Kapanan yerel gazetelere her gün bir yenisi ekleniyor, işsizler ordusuna her gün onlarca yeni işsiz katılıyor.”

 

Bunları da sevebilirsiniz