ÇİFTÇİ BAŞINI YASTIĞA RAHAT KOYSUN!

 
Samsun Milletvekili ve İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, "Ekip biçebilirsin' dediğiniz çiftçiyi resmi kayıtlara da eklerseniz, çiftçi başını yastığa rahat koyar" dedi.

Yaşar, Mülkiyeti Tarım ve Orman Bakanlığına ait olan, orman özelliğini yitirmiş orman arazilerinde ekip biçmesine izin verilen; ama Çiftçi Kayıt Sistemine kaydı olmadığı için desteklerden yararlanamayan çiftçilerin mağduriyetini meclis gündemine taşıdı.

Konuşmasına "Yıllardır bu kürsüden tarımın dolayısıyla da çiftçimizin önemini anlatıyoruz. 'Tarım, can damarımız' diyoruz" diyerek başlayan Yaşar, 
"Tarımın gelişmesinde ve çiftçinin üretim yapılabilmesinde en önemli koşul çiftçinin yaptığı üretimden para kazanması ve teşvik noktasında yeterli ve zamanında desteklenmesidir. Her geçen gün artan girdi maliyetlerinin çiftçilerimizi nasıl zorladığını anlatmama gerek yok. Bu duruma bir de doğal afetlerin eklenmesiyle üretici ürettiğinin de karşılığını alamaz hale gelmiştir" hatırlatması yaptı.

Devletin kavak ağacı diktiği orman arazilerinde tarım yapmasına izin verilen çiftçinin bugün yok hükmünde olduğunu belirten Yaşar, "Bu çiftçilerimize de sahip çıkmalıyız" diyerek ÇKS kaydı olmayan çiftçilerin sıkıntılarını şöyle dile getirdi:

"EKİP BİÇİYORLAR; AMA YOK SAYILIYORLAR"
Orman arazilerinde tarım yapması uygun görülen; ama ÇKS kayıtlarında yer verilmeyen çiftçilerimiz ne desteklerden yararlanabiliyor ne de TARSİM (Devlet Destekli Tarım Sigortaları) sigortası yaptırabiliyor.

Biz diyoruz ki; madem insanımıza yerin yoksa gel devlet arazisinde çalış, ek-biç diyorsunuz, bu insanlarımız zaten mağdur, desteklerden yararlanabilmeleri için resmi kayıtlarını da yapın da onlar da çiftçi desteklerinden yararlanabilsin, üretimini artırabilsin. 
Mahsulü ekiyor; ama karşılaşacağı herhangi bir olumsuzlukta Allah'a emanet eli yüreğinde hasat zamanını bekliyor.
Çiftçimizin üretimi artırabilmesi, başını yastığa rahat koyması ve bu yerlerin ÇKS kaydı için kanunlarda gerekli değişikliğin bir an önce yapılması lazımdır. Çiftçimiz bizden gelecek güzel haberleri beklemekte."

Bunları da sevebilirsiniz