ÇOCUKLARIN ANI DEFTERİ NOTLARI BAŞKAN KILIÇ’I DUYGULANDIRDI

+15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yıl dönümü anma etkinliklerinde çocukların gösterdiği ilgi ve ortaya koydukları duruş tüm kesimlerin övgüsü ile karşılaşırken, Bafra Belediyesince oluşturulan satandaki anı defterine yazdıkları ise Başkan Kılıç’ı duygulandırdı.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki etkinliklerde yerini alan çeşitli yaşlardaki Bafralı çocuklar, hain darbe girişiminde hayatını kaybeden Şehitler için okunan dualara eşlik ederken yüzlerinden yansıyan kararlılık büyükleri ile eş değerdi.

 

Bafra Belediyesi tarafından oluşturulan stantta,15 Temmuz ruhunu diri tutmak adına hazırlanan Anı defterine duygu ve düşüncelerini yazan çocuklardan bir tanesi olan Zeynep Betül Nar, “Ecdat öpmek için zahmet çekmesin diye, alınlarını göklere yükselttiler” cümlesiyle birlikte,15 Temmuz şehitlerine ithafen yazılmış şiiri paylaştı.

 

Zeynep Betül Nar, Anı defterindeki yazısını Ömer Halis Demir, Fethi Sekin ve daha niceleri Allah sizden razı olsun, Allah ruhunuzu şad eylesin, Allah Mekânınızı cennet eylesin cümlesi ve Türk bayraklı resimle tamamladı.

 

Anı defterindeki bir diğer duygulu mesaj ise 13 Yaşındaki 7.Sınıf öğrencisi Melisa Çalku tarafından paylaşıldı.

 

Etkinlik kapsamında 15 Temmuz’da yaşananların anlatıldığı kısa filmlerden çok etkilendiğini ifade ederek, şehitlerimize duyduğu minneti “Kırmızı olan Bayrağımızı siz daha da kırmızı yaptınız. Allah hepinizden razı olsun şeklinde ifadelendirdi.

 

Anı defterinde çocuklar tarafından yazılanları okuyan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç duygular anlar yaşadı.

 

İşte bu yüzden bizi hiçbir şer güç mağlup edemedi, edemeyecek.7’mizden 70’imizin kanında dolaşan bu inanç ve kararlılık en büyük gücümüz diyen Başkan Kılıç, “Yazdıkları ile Şehitlerimize milletçe içinde bulunduğumuz minnet duygusunun altını çizen çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum” Dedi.

 

Bunları da sevebilirsiniz