Çok önemli bir konu…

 

Çok önemli konuyu, siz değerli dostlarımla paylaşmak istiyorum.  Yıllar önce, 1990’lı yılların başından itibaren, bir kara sevdaya tutulmuştuk. İstanbul’daki Samsunluları bir araya getirmek için, bir avuç idealist Samsunlu yola çıkmıştık. Çevrenin olumsuz yaklaşımlarına, “bunlar aklını yemiş Samsunlular hiç bir araya gelebilir mi?” demelerine rağmen;  kesinlikle ümitsizliğe kapılmadan ve hatta daha bir azimle devam ettik.

Uzun dönem liderliğini yaptığım, hiçbir beklentisi olmaksızın; gece gündüz demeden, gelecekte Samsunlular İstanbul’da güçlü olsun diye, çalışan idealist Samsunlu öncüleri tekrar tekrar saygıyla selamlıyorum. Her türlü övgünün üzerinde olan bu öncülere, İstanbul’daki her Samsunlu ve hele hele STK yöneticileri minnet borçludur. Bugün İstanbul’da ve yurt sathına yayılmış, yüzlerce dernek, federasyon ve konfederasyonumuz var ise; o öncülerin çok büyük emekleri sonucu olmuştur.

Kişisel çıkar ve menfaatler için…

Biz bu çalışmaları yaparken; Samsunlular birbirleriyle tanışsın, dost olsun, yardımlaşsın, birlik olsun amacındaydık. Birlik olmanın, güç olmanın, faydalarından herkes nasibine düşeni da alır. Ancak; bu kesinlikle, birilerinin kişisel egolarını tatmin edeceği bir yapılanma değildir. Mutlaka; ticari ve siyasi yansımalar, iş birliktelikleri olabilir. Birlikte daha büyük organizasyonlar gerçekleştirilebilir;  ama, bunlar Samsun ve Samsunluluk öznesinde yapılır.

Birileri, kişisel çıkar ve menfaatleri için bu yapılanmayı kesinlikle kullanmamalıdır. Bu, hem ticari anlamda ve hem de siyasi anlamda, böyledir.  STK’larda görev alan, hele başkanlık yapanların;  çok daha fazla, bu işe hassasiyet göstermeleri gerekir.  Başkanların, ticari ve siyasi konularda ancak lobi yapma, hakem olma gibi bir görevleri vardır. Kendileri bizzat işin içinde asla olmamaları gerekir.  

Adam yerine koysunlar…

STK’lar, ben burada durayım da, beni adam yerine koysunlar makamı değildir. Aksine, buralar hizmet etme, insanlarla kucaklaşma, çalışma yerleridir.  Vakti zamanı gelince, makamı yeni isimlere bırakmak esastır. Kişi, göstermiş olduğu örnek davranışlarla, insanların gözünde büyür ya da küçülür. Allah(CC), kimseyi olduğundan daha düşük durumlara düşürmesin.  Hem kendine zarar verir ve hem de mensubu olduğu kuruma, STK’ya zarar verir.

İşin en vahimi ise; STK mensubiyetini, başkanlığını kullanarak hemşerilerimizi ticari zararlara, yıkımlara uğratmaktır. Tekrar, tekrar uyarmak istiyorum; aman ha, dikkatli olun. Herkes dikkatli olsun. Ticari konularda, kim ile ne yapıyorsunuz, çok önemlidir. Çok emin olmadıkça, ticari ilişkilere girmeyin.  Art niyetli, zaafiyeti olan, yanlış kişiler olabilir. Hemşerilik adına size yaklaşabilirler ki; çok dikkatli olmalısınız.

 

Bunları da sevebilirsiniz

Çok önemli bir konu…” için bir yorum

  1. Remzi bey tespitlerin ve yorumların yerinde aynen katılıyorum ve altına imzamı atıyorum

Yorumlar kapatıldı.