DAR GELİRLİ AİLELERİN İMDADINA BAŞKAN DEMİRTAŞ YETİŞTİ

 

HİLAL KART,EKMEK KUPON VE NAKDİ

DAR GELİRLİ AİLELERİN İMDADINA BAŞKAN DEMİRTAŞ YETİŞTİ

HİLAL KART,EKMEK KUPON VE NAKDİ YARDIMLARLA İLKADIMILARA YAŞAM DESTEĞİ OLUYOR

BAŞKAN DEMİRTAŞ,İNSANA DOKUNAN,İNSAN HAYATINI MERKEZ ALAN HİZMETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

Ekonomik anlamda sıkıntıların yaşandığı ve son dönemlerde gıda maddeleri başta olmak üzere birçok ürüne gelen zamlar nedeniyle zorluk çeken dar gelirli vatandaşın imdadına İlkadım Belediyesi yetişti. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın gelir düzey düşük ilçe sakinlerine yönelik uygulamaya koyduğu Hilal Kart, Ekmek Kupon yardımı ve nakdi yardımlarla ihtiyaç sahibi aileler bir nebze olsa da rahatlatacak.

“2042 Aileye Hilal Kart desteği”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın hayata geçirdiği ‘Hilal Kart’ sistemi üzerinden ihtiyaç sahibi ailelere yapılan alışveriş desteğinde yeni bir dönem başlıyor. Buna göre İlkadım ilçesinde yardım alan ihtiyaç sahibi aileler Sosyal Yardım Müdürlüğü tarafında belirlenen gelir durumuna göre Hilal Kartlarına yatırılan miktara göre istedikleri marketlerde alış-veriş yapabilecekler. Anlaşmalı banka tarafında verilen ve kredi kart özelliği taşıyan “Hilal Kart” ilçede tespit edilen 2042 ihtiyaç sahibi aileye teslim edildi.

“300 TL limitli Hilal kartlarla gönül rahatlığıyla alışveriş yapacaklar”

Uygulama hakkında bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Kredi kart özelliğine kavuşan “Hilal Kart” uygulamamızda derecesine göre birinci derecede 20 kişi, üçüncü derecede 2022 kişiye kartlarımız dağıtımını gerçekleştirdik. Toplam maliyeti 612.600.00 TL olan sistemde her ay 300 TL limit bakiyesi olan kartımızın kontrolü tamamen bizde olacak. İhtiyaç sahibi kişilere her ay kartlarındaki bakiye ve limitleri SMS olarak bilgilendireceğiz. Bunda sonrada sosyal yardımlarla ilgili olarak yardım isteyenlere Hilal Kart’ı vermek istiyoruz. Rencide olmadan, istediğini istediği market ve bakkaldan alabilme imkanı sunuyoruz. Yardım yapılan mahallelerde dağıtılan malzemelerin birçoğunu temin edebiliyorlar zaten. En önemlisi de insanların evine paket götürmeyeceğimiz için onları incitmemiş olacağız” dedi.

“Her gün 10.700 ekmeği sofralarına ulaştırıyoruz”

Bir yandan kuraklık, bir yandan pandemi süreci, bir yandan da ekonomik koşullar nedeniyle hemşehrilerimizin büyük bir kısmının çeşitli zorluklar yaşadığını bildiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Demirtaş,” hayata geçirdiğimiz sosyal projelerle ekonomik anlamda bu zor günlerde vatandaşlarımızın yanında durmaya devam ediyoruz. İlkadım’da kimse yatağa aç girmesin diye ilçemizde tespit edilen 2004 dar gelirli ailenin evine her gün 10.700 adet ekmek ulaştırıyoruz. İlkadım’da yaşayan dar gelirli, mağdur durumdaki aileler, yaşlı ve kimsesiz kişilerin ailelerine İlkadım Belediyesi Sosyal Yardım Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından verilen ekmek markaları dağıtım işlemlerini herhangi bir karmaşaya meydan vermeden 3 yıldır aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

“14 kişiye 9,200 TL nakdi destek verdik”

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda, giderek ağırlaşan ekonomik kriz nedeniyle başlatılan “Destek Yardımı” kapsamında bugüne kadar 14 Kişiye 9.200 TL nakdi yardım yapıldığını da anlatan Başkan Demirtaş,”İlkadım’da binlerce haneye “Hayır Çarşısı” uygulaması ile giysiden ısınmaya kadar tüm temel ihtiyaçlar için destek oluyoruz. 444 55 01 hattından dahili (1055-56) numaralı hattı tuşladıkları takdirde Kadın Koordinasyon Merkezimiz tarafında vatandaşlarımızın kullanmadığı yada eskimiş eşyaların kendi atölyemizde, tamir ve yenileme aşamalarından geçirilerek kullanımına kazandırıyor. İhtiyaç sahibi insanlarımızın yardım başvurularını karşılıksız bırakmıyor yaşam destek sağlıyoruz “dedi.

Bunları da sevebilirsiniz