DEĞİŞİM GERÇEKLEŞMESİ

Değişimin gerçekleşe bilmesi için kişiler Dünya Değişim Akademisi’ndeki Değişim Sanatını uygulamalı ve kendilerindeki Değişimi görmelidir.

Değişim Gerçekleşmesi nasıl olur?

Değişim Sanatındaki teknikler sayesinde ”Ortaya çıkan farkındalık özgürleşmene ve değişmene neden olacak. Sen özvarlığının bilincinde olunca özgürlük ve değişim gerçekleşecek. Farkındalık yükselmeden insan asla özgür olamaz ve değişim gerçekleşemez.

İnsanlar ilizyon içinde oldukları için özgür olduklarına inanıyorlar. Fakat sanayileşme bu ilizyonu insanların elinden aldı. Örneğin büyük kentlere su, elektrik ve gaz verilmezse insanlar ölmeye başlar.

Bu gerçek, insanların uyanmasına ve değişim için çabalamasına neden olabilir. Teknoloji sayesinde bilgisayarlar icat edildi. Bilgisayar matematik problemlerini uzman matematikçiden daha hızlı çözebilir.

Bilgisayarın icadı insanı insan yapmanın akıl olmadığını net bir şekilde gösterdi. Bu icat sayesinde insanı insan yapanın bilinç olduğu anlaşıldı. Örneğin bir bilgisayar insandan daha akıllı olabilir fakat bilinçli olamaz çünkü bilgisayar bir bilgisayar olduğunun farkına varamaz.

Bilgisayarın icadı beynin bir biyo – bilgisayar bedenin ise bir biyo – robot olduğunu gösterdi. Fakat insan ile bilgisayar arasındaki en önemli fark şudur. Bir bilgisayar akılçı olabilir ama özleyemez, mantıklı olabilir ama sevemez.

Bir insanın farkında olması, özlemesi, sevmesi vs. en gelişmiş bilgisayardan da daha üstün olduğunun ve bir makinenin ötesine geçebileceğinin göstergesidir. işte bu, insanın gerçek bir değişim yapabileceğine dair en büyük umuttur.”

Değişim Uzmanı

Şirvan Yücel

 

Bunları da sevebilirsiniz