Demir; Su Zammının Altında Ezildi

Samsun Büyük Şehir Belediyesinin suya yapmış olduğu yüzde 25’lik zamma vatandaşın gösterdiği büyük tepki, belediye başkanı Mustafa Demir’i zor durumda bıraktı.

Bu tepkiler karşısında yaşadığı ezikliği bertaraf etmek için şöyle bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

“Parası olmadığı için, gerçekten ödeyemediği için kimseyi susuz bırakmayacağız. Bununda taahhüdünü veriyorum.”

 

SASKİ Komisyonu tarafından kabul edildikten sonra bugün Samsun Büyükşehir Meclisinde de görüşülerek oy çokluğu ile kabul edilen su fiyatlarına artış konusu ile ilgili konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir, Samsun’un yapılan yüzde 25 artışa rağmen Türkiye’de suyu en ucuz kullanan illerden bir tanesi olduğunu ifade etti.

SASKİ’Yİ VERİMLİ HALE GETİRMEK ZORUNDAYIZ

SASKİ’nin en son Samsun’da 1999 yılında suya fiyat düzenlemesi yaptığını hatırlatan Mustafa Demir, su fiyatlarına yüzde 25’lik artış yapılması ile ilgili oylama öncesi meclis üyelerine açıklamalarda bulunarak, “SASKİ’yi verimli hale getirmek zorundayız.Yapılacak ayarlamadan sonra da Türkiye’de suyu ucuz kullanan illerden bir tanesiyiz.” dedi.

KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Samsun’da su fiyatına yapılacak artış nedeni ile faturasını ödemekte zorlanan yada ödeyemeyenlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Parası olmadığı için, gerçekten ödeyemediği için kimseyi susuz bırakmayacağız. Bununda tahahütünü veriyorum. Emekliyi, asgari ücretliyi mağdur etmeyeceğiz.” diye konuştu.

Bunları da sevebilirsiniz