Deprem Bölgesine Sivil Toplum Köyü kuruluyor.

Deprem bölgesinde adeta bir seferberlik başlatılmışçasına; STK’lar, vatandaşlarımız, kurum ve kuruluşlar, top yekun yardım çalışmalarına devam ediyorlar.  Özellikle, İstanbul merkezli STK’ların çalışmaları daha bir öne çıkıyor. Her ilimizin köy derneğine kadar herkes elinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyor.

İnsanın gurur duyduğu ortamı yaşıyoruz. Onun için bu millet her zaman küllerinden dirilir ve hedefine,  yoluna devam eder diyoruz. Dünyaya örnek olacak çok güzel girişimleri sıradan olaylar olarak görüyoruz. Depremin ilk günlerinde Vezdef’in 300 kadar odun sobasını bölgeye göndermesi çok anlamlı idi. En son İstanbul merkezli 81 ilin STK’ları tarihe altın harflerle yazılacak çok önemli bir adım atıyor.  

Ülkemizde meydana gelen,  yüz yılın felaketi hepimizi derinden üzmüş, on binlerce insanımız hayatını kaybetmiş, on binlercesi de yaralanmıştır.

Bu felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kalanlara da başsağlığı ve sabırlar dileriz.

Bu felaket karşısında, hem devletimiz, hem de milletimiz anında reaksiyon göstererek, yapılması gereken ne ise yapmaya, her konuda bölgeye yardım ulaştırmaya çalışmıştır.

Allah’ım bizlere böylesine felaketleri bir daha yaşatmasın.

 

Şimdi, her ferdimiz, kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, özel sektörümüz, sağlık sektörümüz, güvenlik teşkilatlarımız, devletimizin kontrol ve himayesinde, daha fazla ne yapabiliriz anlayışı ile çok farklı faaliyetlere girişmişlerdir.

Bizler de, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI olarak yaptığımız ön çalışmalar sonucunda;

Hatay ili, Samandağı ilçesi sınırları içerisinde, “81 İl, 81 Mahalle, SİVİL TOPLUM KÖYÜ ” projesi ile depremzedelerimizin yanında olmaya karar verdik.

Amacımız, her ilimizin sivil toplum kuruluşları en az bir tane ev yaptırsın.

Şunu da biliyoruz ki, hem illerimiz, hem de ilçelerimiz bile bunun gibi projeleri yapmaya başladılar bile.

Bu düşünceden hareketle, çok kısa zamanda projemizin gerçekleştirilmesi için, hep birlikte elimizden geleni yapalım.

 Tüm sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek, üst çatı “” SİVİL TOPLUM KÖYÜ,, adıyla kuruluyor. Hatay Samandağ”da Koordinatör Valinin tahsis ettiği 15.000 m2 arazide 144 Prefabrik, ikinci etabının 10.000 m2 alanda 108 Prefabrik yapılacak alanın sözü alınmış tahsisi yapılmıştır. Alt yapısı valilik koordinasyonu ile çevre Şehircilik alt yapı Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Sivil toplum kuruluşları tarafından toplanan yardımlarla başlayan kampanyada önemli bir bölümü toplanmış, 12 Mart pazar kahvaltısında 81 ilin dernek federasyon Konfederasyonu başkanları ve kanaat önderlerinin vereceği destekle taçlandırılacaktır.”

Bunları da sevebilirsiniz