Depresyon Yatkınlığı

 

Dünya Değişim Akademisi’ndeki Değişim Uzmanlarına sorduk, konuyla ilgili çok etkileyici bilgiler edindik. Bu bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

” Bilimel araştırmalara göre kadınlar depresyona daha yatkındır. Neden acaba? Çünkü kadınlar duygusaldır ve depresyon bir duygudurum olayıdır. Oysaki erkekler mantıksaldır ve mantık yürüterek duygudurum çökmesini önleyebilirler.

Ağır depresyonda olan kişiler tekâmülsel teknikleri her gün uygulamazsa mutlaka doktora başvurmalı ve gereken tedaviye başlamalıdır. Aksi hâlde bireyin intihar riski artar.

Bu durumdaki kişinin aile, iş, sosyal vs. yaşamı olumsuz etkilenmekte ve birey yaşamsal faaliyetlerini etkili bir biçimde sürdürememektedir. Ayrıca ağır depresyon yeti kaybına neden olmaktadır.

Ağır depresyon madde kullanımı sorunlarına yol açmakta, diyabet, kalp ve pskolojik rahatsızlıklara zemin hazırlamaktadır. Bu tür depresyon mutlaka psikiyatri doktorları tarafından tedavi edilmelidir.

Günümüzde, antidepresan ilaç tedavilerinin etki göstermediği ve işe yaramadığı yönünde artan sayıda tartışmalar sürekli yapılmaktadır. Bu durumlarda birey mutlaka Değişim Sanatına başvurmalı ve depresyonu değişim uygulamalarıyla gidermelidir.

Şayet depresyon gündelik moral bozukluğu düzeyindeyse antidepresan ilaçlar işe yamamakta ve hatta olumsuz yan atkilere neden olmaktadır. Yani olumsuz olaylar yüzünden üzüntü, mutsuzluk, moral bozukluğu vs. yaşayan kişiler antidepresan ilaçlar kullanmamalıdır.”

 

 

Bunları da sevebilirsiniz