Diyarbakır Cezaevinin Müze Yapılmasına Ülkücülerden Tepki Var

 

Hükümetin, Diyarbakır cezaevini,orada yapılan işkencelerin bıraktığı olumsuz izlerin ve travmaların unutulmamasını sağlamak için MÜZE yapma kararına ülkücülerden yoğun bir tepki var.
Tabi bu arada Sayın Bahceliy e de derin bir sitem var.
İşte bazı örnek tepkiler;

” Diyarbakır cezaevi AKP tarafından kapatılarak Adalet bakanlığından alınarak Kültür bakanlığına müze yapılmak üzere teslim edilmiştir.Gerekcesi ise; 12 eylülde bu ceza evinde yatanlara devlet tarafindan kötü muamele ve işkence yapılması.Bu hareketle devlet Diyarbakır cezaevinde12 eylülde işkence ve kötü muameleyi kabul edilmiştir.
Ülkücü hareket kim tarafından yapılırsa yapılsın işkenceye ve kötü muameleye karşıdır.
Diyarbakır cezaevinde 12 eylülde PKk ve sol görüşlü militanlar kalmıştır.
Bu kararla hükümet ayrım yaparak 12 eylülde Pkk ve sol örgütlere işkence ve kötü muamele yapıldığını üstü kaplı olarak kabul etmiş olmuyormu?
12 eylülde bütün ülke genelinde Ülkücüler gözaltına alınarak akılalmaz zulme ve işkencelere maruz birakilmış ,bir çok ülküdaşımız işkencelerde şehit olmuş ,bir cok ülküdaşımız sakat kalmıştiŕ.Uyduruk mahkemerde uydurma cezalar verilerek idam edimek suretiyle de bir cok ülküdaşımız şehit edilmiştir.
Ankara Mamak zulum kalesinde MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası adı altında yargılanlardan bazıları bugün MHP de milletvekili ve idareci konumundadir.
Yine ülkücü olarak yargılanarak uzun yıllar yatan arkadaşlarımızdan başka siyasi partilerde siyaset yapmaktadır.
Buradan bir Mamakzade olarak soruyorum?Hükümetin aldığı diyarbakır cezaevinin müze yapılma kararı ile Mamak Cezaevi ve ülkemizin diğer illerrindeki cezaevlerinde işkence ve kötü muameleye maruz kalmış bütün ülkücülerin uğradığı bu haksızlık için bir çalışmanız varmı?Varsa nelerdir?Seçim sathına girildiği bu günlerde Hükümet Kürt vatandaşlarımıza şirin görünme cabasımıdır?Yoksa AKP li Mehmet Kurt’un açıkladığı gibi yeni bir çözüm sürecinin ayak izlerimidir bilinmez.İlerleyen zamanda daha iyi anlarız.Zira bu tür davranışların terör örgütü Pkk ve yandaşı Hdp ye yaradığı tecrübeyle sabittir. Bu böyle biline….”
Mustafa Aydınlı

Işte bir Başka tepki
” Yaşadığım için yazıyorum, Bursa emniyetinde yapılan işkenceleri, Mamak cezaevindeki işkenceleri, C5i anlatsak ancak yaşayanlarımız anlar. Diyarbakır cezaevinde yapılanlar buralarda yapılanların yanında gülünç kalır…Bize ve solculara başka cezaevlerinde de akıl almaz, ölümle biten işkenceler yapıldı.. Samsun, Suluova et balık, Erzincan saymakla bitmez…Mardin milletvekili Orhan Miroğlunun büyük başarısı,kandildekiler sevinmiştir, yıllardır diyordu müze yapılsın diye, başardı ve sadece pkk’ların ikaldığı Diyarbakır cezaevi müze yapıldı…Geçmiş günler geldi aklımıza, yüreğimiz yaralı…?

Bunları da sevebilirsiniz