Dr.Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Türkiye’nin Güvenliğini Uzaktan Sağlamak bağlamında; Günümüzde jeopolitik tehditlerin ve çatışmaların çoğu maalesef Anadolu coğrafyasının etrafında vuku bulmaktadır.” dedi.
Görüşünü açıklayan Dr.Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Türkiye 40 yıldır uğrastığı ve kendisine milyarlarca ekonomik ve 40 bin insan kaybına neden olan terör belasını halletme yani ülke içinde ve bölgede barış ve huzur ortamını sağlama çalışmalarını yoğunlaştırmışken İsrail Devleti yönlendirmesi ile ABD ve İsrail İran’a askerî harekata başlamış ve İran devlet başkanı Ali Hamaney ve Genelkurmay Başkanını öldürmüştür.” dedi.
‘TEHDİT OLMAKTAN ÇIKARILINCAYA KADAR DEVAM EDECEĞİNİ DEĞERLENDİRİYORUM’
Askeri harekat karşılıklı hava saldırıları ile devam etmektedir. ABD nin bölgedeki varlığnın temel nedeninin İsrail in güvenliği olduğunu ifade eden Dr.Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Bu açıdan “İsrail’in güvenliğini sağlamak”ABD nin temel hedeflerinin başıında geldiğini göz önüne alırsak bu harekatın İran’ın İsrail için tehdit olmaktan çıkarılıncaya kadar devam edeceğini değerlendiriyorum. İsrail Devleti İran’dan sonra bölgede kendisi için en büyük tehdit olarak Türkiye yi görmekte ve bunu mevcut yönetim her fırsatta dile getirmektedir. Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum kesimi, Somali land da Türkiye aleyhinde adımlar atmakta YPG/PYD ve Türkiye aleyhine çalışan terör örgütlerine destek vermektedir.” diye konuştu.
‘DÜŞMANI KENDİ TOPRAKLARIMIZDAN UZAKDA KARŞILAYACAK ŞEKİLDE TEDBİR ALMAK GEREKİR’
Tüm bu ahval şerait içinde bize düşen en büyük görev evvelâ iç bünyemizi çok sağlam tutmalıyız ifadesine yer veren Dr.Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “ Evvela iç bünyemizi çok sağlam tutmak, Güçlü ve caydırıcı bir Askeri güce sahip olmak, ekonomideki kırılganlıkları ortadan kaldırmak zorundayız Sonra düşmanı kendi topraklarımızdan uzakda karşılayacak şekilde tedbir alacak şekilde planlama ve uygulama lar yapmalıyız.Bunun için; İsrail i kuşatacak şekilde çevresinde bulunan ülkelerle ikili ve toplu Askeri İş birliği antlaşmları yapmamız lazım. Gerekirse bu ülkelerin Ordularını yeniden teşkilatlandırma ve eğtim desteği sağlamamız gerekiyor.Sonuç olarak İsrail Devleti Ülkemiz ve bölgemiz için bir tehdit unsuru olmaktan çıkarılıncaya kadar diplomatik, ekonomik, Askeri ve diğer tedbirlei çok iyi planlayıp uygulamamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

