Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Serginin maksadı gençlerimize “Çanakkale Ruhunu aşılamak, geçmişten ders alarak geleceğe daha güvenli hazırlanmalarını sağlamaktır. Sergi bir hafta İlk Adım Belediyesi giriş salonunda açık kalacaktır. İlçedeki Liseler ve Vatandaşlarımız tarafından ziyaret edilecektir.” dedi.
İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Protokol, Belediye Çalışanları, Muhtarlar, Öğrencilerinde katıldığı Sergiyi hazırlayan Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım. “Sergi adı: Bir Keder bir Zafer Sarıkamış – Çanakkale adlı Sergiyi düzenlemedeki maksadımız. Gençlerimize tarih bilinci ve Çanakkale Ruhunu aşılamak, geçmişten ders alarak geleceğe daha güvenli hazırlanmalarını sağlamaktır.” dedi.
‘BİZLERE HÜR VE BAĞIMSIZ BİR VATAN BIRAKMAK İÇİN ŞEHADET ŞERBETİNİ İÇTİLER’
Özellikle Atatürk’ün Sofya’da Askeri Ateşe iken “Arkadaşlarım muharebe meydanlarında muharebe ederken ben burada Askeri Ataşelik yapamam” diyerek görev istemesini örnek alarak veren Yıldırım, gençlerin her zaman yetenekli oldukları alanlarda göreve talip olmaları gerektiğini ifade eden Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “Ayrıca Serginin bir hafta sürekli İlk Adım Belediyesi giriş salonunda açık kalarak ve İlçedeki Liseler ve Vatandaşlarımız tarafından ziyaret edileceğini belirti. İlk adim belediye başkanı da öğrencilere hitabında; binlerce askerimiz Çanakkale de düşmana bir karış vatan toprağını vermemek, bizlere hür ve bağımsız bir vatan bırakmak için Şehadet şerbetini içtiler , ayrıca her Türk Vatandaşının Çanakkale harp alanını iyi bir rehber eşliğinde gezip görmesi gerektiğini önümüzdeki yılda okulları bölgeye götüreceğiz. ”diye konuştu.
Program serginin gezilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sonlanmıştır.
Köksal ÖNER









