DR. EMEKLİ KURMAY ALBAY İBRAHİM YILDIRIM: ‘BU ÜLKEYE GEREKLİ CEVAP VERİLMELİDİR’

Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım Kutsal kitabımız Kuranı Kerim in İsveç de Norveçli bir sözde yazar tarafından yakılmasını kınadığını söyledi. Albay İbrahim Yıldırım  “Bu ülkeye gerekli cevap verilmelidir ”dedi.
Ayrıca bu olayı sadece Türkiye’nin değil tüm İslam Ülkelerinin ve demokrasi ve insan hakları savunucusunun olduğunu ’da hatırlatan Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “ Ülkelerin ve kuruluşlarında kınaması gerektir. Bir askeri tarihçi olarak bir zamanlar İsveç Kralının (Kaynaklarımızda Demirbaş XII. Charles’ın, 1709 yılında Poltava’da Ruslara yenilmesi neticesinde Özil ve Bender üzerinden yaralı bir vaziyette Osmanlı topraklarına sığınması, Osmanlı-İsveç ilişkilerinin seyri bakımından önemli bir dönüm noktasıdır.)canını kurtarmak için Osmanlı Devleti’ne nasıl sığındığını hatırlatmak isterim ”dedi.
‘BU ÜLKE İLE DİPLOMATİK GÖRÜŞMELERE ARA VERİLMELİDİR’
İsveç ve Finlandiya’nın NATO ya üyelikleri konusunda varılan üçlü mutabakat maddelerine harfiyen uymadıkça özellikle İsveç’le görüşmelerin devam ettirilmemesinin gerektiğini sözlerine ekleyen Dr. Emekli Kurmay Albay İbrahim Yıldırım, “PKK terör örgütü mensuplarının adeta sığınağı haline gelen İsveç’in bu örgütün ülkedeki eylemlerine göz yuman hatta koruma sağlayan tutumundan vaz geçinceye kadar bu ülke ile diplomatik görüşmelere ara verilmelidir. İslam konferansı teşkilatı derhal toplantıya çağrılarak. Bu ülkeye gerekli cevap verilmelidir. Son günlerde ülkemizde üretilen ve terörle mücadeleden bölgemizdeki çatışmalardan Karabağ, Libya, Ukrayna da kendini ispatlamış Bayraktar TB-2 SİHA ları hedef alan açıklamalarında kınıyoruz. Özellikle Milli Menfaatlerimiz konusunda tüm ülke insanının birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini belirten Yıldırım Milli birlik ve beraberlik içinde aşmayacağımız hiçbir engel yoktur ”diye konuştu.
Köksal ÖNER

Bunları da sevebilirsiniz