ENERJİ NEDİR ?

Düşünceler birer enerjimidir? Hastalıklarımızın temel nedeni nedir? Başımıza gelen her şeyden enerjilerimiz mi sorunlu? Eylemler de bir enerjimidir? Bu ve bunlara benzer soruların cevaplarını Dünya Değişim Akademisindeki Değişim Uzmanlarına sorduk çok etkileyici ve hiç bir yerde duyamayacağımız cevaplar aldık. Bu cevapları sizlerle paylaşıyoruz.

“DÜŞÜNCELER ve duygular enerjidir. Düşük frekanslı olumsuz düşünceler zihne hâkim olunca birey mutsuz bir yaşam sürdürür ve sürekli hastalanır. İnsanlara ve olaylara karşı olumsuz düşünceler beslemek sağlıksız beslenmeye benzer; sonuç, bitmeyen hastalıklardır.

Hastalıklarınızın nedeni olumsuz düşüncelerdir. Olumsuz düşüncelerin oranı arttıkça hastalıkların sayısı da artar. Düşük frekanslı olumsuz düşünceler ve duygular insanın bağışlılık sistemini zayıflatır. Sonuç olarak bedende bulunan virüs ve bakteriler bağışıklık sisteminin direnciyle karşılaşmadığı için birey hastalanır.

Kendinizle ilgili düşünceleriniz sizin gerçekleriniz olur. Başınıza gelen her şeyden %100 siz sorumlusunuz. Başkalarını suçlamayın; bu, zaman kaybıdır ve çözümsüzlüğün nedenidir. Zihninizde yarattığınız her düşünce geleceğinizi belirler. Düşünce ve duygularınızla, yaşamınızdaki olayları siz yaratırsınız. Düşünceler, duygulara, duygular sözlere, sözler eylemlere, eylemler ise olaylara neden olur. Böylelikle olumsuz düşünceler, olumsuz olaylara, olumlu düşünceler ise olumlu olaylara sebep olur.”

Bunları da sevebilirsiniz