ENGELSİZ EMEKLER SERGİSİ AÇILDI

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Bafra Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile engelli bireylerin el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği “Engelsiz Emekler Sergisi” açıldı.

Engelli Koordinasyon Merkezindeki serginin açılışına AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, İlçe Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Haluk Bülbül, İlçe Başkanı İbrahim Semiz, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Bilal Arslan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mustafa Öcal, İlkadım önceki Dönem Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Daire Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Engelli bireyleri topluma kazandırmak amacıyla düzenlenen sergide katılımcılar stantları ziyaret ederek ürünler hakkında eğitimcilerden bilgi aldı.

Engelsiz Emekler Sergisi açılışında duygu ve düşüncelerini dile getiren Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Engelli Koordinasyon Merkezi bünyesinde eğitim alan kursiyerlerimiz tarafından hazırlan el emeği göz nuru ürünleri bulabileceğiniz serginin açılışını gerçekleştirdik. Gerçekten büyük bir emek ve çabanın göstergesi olan ürünleri birlikte inceledik. Hayatın her alanında tüm vatandaşlarımızı sevgiyle kucaklamaya devam edeceğiz. Bu kurslar sayesinde görüyorum ki engelli kardeşlerimiz hem bir şeyler öğreniyor hem de öğrendiklerini sevgiyle buluşturarak birbirinden değerli eserler ortaya çıkarıyor. Her biri bizim için ayrı bir öneme sahip. Onlara desteğimiz tam. Engelli kardeşlerimizi göstermiş oldukları emek ve gayret için tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyor bu ve benzer projelerimizde bizlere desteğini esirgemeyen Halk Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’nde Otizm ile Yaşayan Aileler Derneği’nin ürünlerinin de sergilendiği “Engelsiz Emekler Sergisi” 12 Mayıs Cuma gününe kadar açık kalacak ve ziyaretçiler engelli bireylerin yapmış olduğu birçok ürünü satın alabilecek.

Geliri ürünü hazırlayan engellilere ait olacak sergide kursiyerlerin çeşitli temalarda hazırladıkları el emeği göz nuru eserler ve yaklaşan Anneler Günü’ne özel tasarlanan hediyelikler yer alıyor.

 

Bunları da sevebilirsiniz