ERGUVANLAR AÇTI!

Tatile Hazır mıyız?

Pek çok kişi gibi sizde ”bu yıl tatile gidilir mi?” “gidilirse nereye gitmek daha sağlıklı ve korunaklı olur?” gibi aklınızda deli sorular içindeyseniz önerilerim hoşunuza gidebilir.

Her şeyden önce Covid -19’un hayatımızdan tamamen çıkmadığını unutmayalım. Tatile çıkmadan önce aile bireyleri olarak kuralları iyi ezberleyelim. Bir gün hastalığa yakalanırsak sebebinin burnumuzdan virüs alacağımız için olacağını iyi bilelim. Bu sebepten dolayı kalabalık ortamlarda veya birileri ile diyalog içinde bulunurken sosyal mesafeyi koruyup maske ile burnu ve ağzı kapatmanın, elleri buruna ve ağza dezenfekte etmeden değdirilmemesi gerektiğini küçükten büyüğe öğretelim. 

Gelelim tatile….

Tatil demek özgür olmak demektir. Doğaya teslim olmak, vücudu rahatlatmak, beyni boşaltmak demektir. Tatil lüks değil aksine bir ihtiyaçtır. Hele ki bu zor günlerden sonra hem ruh hem de beden için önemli bir ihtiyaç!

Tatile gitmek için sahili olan tatil yörelerine gitmekten ziyade yaylalara, yeşili ve havası temiz olan diğer yörelere de gidilebilir. Nasıl olsa bu yıl havuz kullanımı pek aramayacak tatilciler. 

Sahillerde 5 yıldız oteller olduğu gibi küçük şirin 5 yıldız konforunda butik otellerde mevcut. Üstelik sadece sahillerde değil, kır otelleri, dağ otelleri, yayla otelleri gibi butik oteller olup konaklama sayıları az olduğu için birde konaklatma kapasiteleri bu yıl %50 olacağı için 10 oda varsa 5’i dolu olacak olup daha az insan ile daha sessiz olacağından tercih edebilirsiniz. Butik teller dünyasında zevkinize göre farklı konseptlerde bir çok otel alternatifi bulmak mümkün.

Her şey dahil olsun istiyorsanız, kalabalık aile iseniz yine 5 yıldız otelleri tercih edebilirsiniz. Bu yıl beş yıldızlı oteller %60 kapasite ile çalışacaklar. Bu durumda otellerin doluluk durumları tıklım tıklım olmayacak.

Otellerde ki kaygılarınızdan en önemlisi; “oteller hijyen olur mu?” “yemeği hazırlayanlarda virüs varsa bizde hasta olur muyuz?” “Yemeklerden virüs bulaşır mı?” gibi soruları düşünmeyin çünkü otel işletmecileri sizlerin en hijyen ortamlarda tatilinizi huzurla geçirebilmeniz için Turizm Bakanlığının yayınladığı hijyen kuralları içerisinde, günlük dezenfekte işlemlerini uygulayarak ihtiyacınız olan dezenfekte malzemeleri ve maske gibi ihtiyaçları da tesislerinde bulunduruyor olacaklar. Personellerinin sağlık kontrolleri yapılmış ve sağlıklı ortamlarda çalışmaları sağlanıyor olacak.

Yiyecekler ise yüksek ısıda piştiği için mikrop barındırmaz. Birçok sağlıkçının dile getirdiği gibi ağzımızdan aldığımız yiyecekler midemizde mikrobu yok eder. Sık sık soğuk değil ılık su içmek mikropları boğaz yolundan temizler. 

Otel işletmeleri büyük bir titizlikle maskeli ve konumuna göre eldivenli personelleri ile sizlere hijyen servis imkanı sağlayacaklardır.

Siz sadece kişilerle aranızda konuşurken maskeli olmaya ve mesafeye dikkat edin. Yemek yerken başkaları ile mesafenizi koruyun. Çünkü sadece maskesi olmayan kişiler ağızdan çıkan tükürük yolu ile bu hastalığı bulaştırabilir. Karşılıklı maske kullanılırsa kimseye mikrop bulaşmaz.

Sıcaklarda virüsün gücü zayıfladığı için kış mevsimine vücudu güçlü hazırlamak adına yazı mutlaka doğru değerlendirin.

Doğadan mikrop bulaşır mı diye ise hiç korkmayın! Vücudun diğer mikroplara ihtiyacı olduğunu, onları alırsa bağışıklığın güçleneceğini, her şeyi silerek, dokunmayarak tüm mikroplardan uzak kalarak bağışıklığın zayıflayacağını unutmayın. Doğada insanların olmadığı ya da az olduğu yerlerde çıkarın maskenizi bol bol nefes alın, yürüyüş yapın.. toprakla, çiçeklerle oynayın. Güneşlenin D vitamini alın ki bu 7’den 70’e herkes için çok önemli.

Tatil vücudun daha güçlü olması için psikolojik ve biyolojik temel ihtiyacıdır.
Ve yazın habercisi ERGUVANLAR çiçek açtı, doğa bizlere kucak açtı öyleyse doğa ile sarılma vaktidir.

 

Strateji İşbirliği Danışmanı

Yeşim SARITAŞ

 

Bunları da sevebilirsiniz