Erken Rezervasyon Dönemi ve Avantajları

Erken rezervasyon İstediğiniz tatili uygun fiyata almanız için önceden rezervasyonunuzu yaparak tatilinizi güvenceye alacağınız fiyatların avantajlı olduğu satış dönemidir.

Her yıl sizler yaz ve kış tatil sezonlarında tatil yaparken, tur operatörleri gelecek yeni yılın tatil planları hazırlığı içindedirler. Yeni yılda çalışacakları otelleri, yapacakları yurtiçi ve yurtdışı turları ve çalışacakları tedarikçileri belirlerler.

Yıl sonunu müteakiben Kasım ayının sonu Aralık ayının başı gibi erken rezervasyon dönemi başlar ve tv’ler de, gazetelerde, online mecralarda duyurular reklam çıkışları yapılır. Fiyat artışları periyodik yüzdelerle devam ederken Mayıs ayının sonunda Erken Rezervasyon dönemi biter. Haziran ayından itibaren ise fiyatlar yükselir.

Hal böyle olunca yeni yılda tatil planları belli olan kişiler erken rezervasyon dönemi başladığında araştırma içerisinde olurlar. Aynı Oteller ve turlar birden çok tur operatörü tarafından satıldığı için fiyat kıyaslamaları yaparlar.

Ülkemizi tercih eden Yabancı turist talep sayısına bağlı olarak erken rezervasyon fiyatları, indirim oranları ve kontenjan sayısı değişiklik göstermektedir.

Örnek vermek gerekirse 2016 yılında yaşadığımız Türkiye – Rusya krizinden dolayı 3,5 milyon Rus turistin ülkemizi tercih edememelerinden dolayı bu boşluğun bir kısmını orta doğu fakat çoğunu yerli turistler ile açıklarını kapatmaya çalışan otelciler erken rezervasyon döneminde ihtiyaç duydukları fiyat artışlarını gerçekleştirememişlerdir. Hatta ekonominin sarsılmasından dolayı bazı otelciler tesislerini açamamışlardır. Durum böyle olunca yerli turist üzerine yapılan çalışmalar ile fiyat skalaları sürekli değişiklik göstermiştir ve uygun fiyatlar sunulmuştur.

Ancak bu yıl Devletin yaptığı resmi açıklamalara göre turizm sektörünün hareketlendirileceği ve 48 milyon turist beklenmekte olduğu açıklanmıştır. Bu yüzden fiyatlar yüksek ve kontenjanlar sınırlıdır. Birçok tesiste %50’den değil %35 lerden fiyat çıkışı yapmıştır. Yani geçmiş yıllardaki bir takım etkenlerden dolayı oluşan durağanlık ve de fiyat skalalarındaki farklılıklar bu yıl yaşanmayacak gibi gözüküyor.

Peki tatil nasıl avantaja döner?

Eğer yıl içerisinde tatil planlarınız günleriniz belli ise erken rezervasyon döneminde tatilinizi almakta yarar vardır.

* Birincisi son dakikaya kalmayacağınız için yer kaldı mı endişeniz olmaz.

* İkincisi otel veya turunuzu yaz sezonunda alacağınız fiyatın altında %50’ye varan indirimlerden alırsınız ve bütçenize katkınız olur.

* Üçüncüsü tatil veya tur için alternatifiniz çoktur. Tek yetkili otellerin satışı hariç birçok oteli ve turu birden çok turizm operatörü satmaktadır. Yani aynı oteli A firmasından alacakken C firmasından daha uyguna almakta söz konusudur.

* En önemli nokta ise Erken Rezervasyon Sigortasıdır. Bu sigorta tatilinizin başlamasına 3 gün kalana kadar size iptal etme ve paranızın tamamını alma hakkına sahip olmanızı sağlar. Yani herhangi bir sıkıntı yaşar tatile gidemeyecek olursanız ya da bu tatilden vazgeçerseniz iptal etme ve paranızı geri alma hakkına sahipsinizdir.

 Kısacası; Erken Rezervasyon Dönemi bütçeniz ve tatil keyfiniz için %100 avantajdır.

Bunları da sevebilirsiniz