Erol Türkoğlu; Samsunluların Rumeli Beylerbeyi…

Erol Türkoğlu; yardımseverliğiyle, dostça yaklaşımıyla, sıcak kanlılığıyla;  İstanbul’un Esenyurt İlçesi’nde yer tutmuş, bir güzel vakıf insan hemşerimizdir. Her zaman sizi güler yüzü ile karşılayan Türkoğlu, babacan tavrıyla da, size  güven veren bir insandır.

İstanbul; Anadolu ve Avrupa yakası olarak Boğaz ile ikiye ayrılıyor. Seçim bölgesi olarak bakıldığında Anadolu 1. Bölge, Avrupa yakası Boğaz tarafı 2. Bölge ve Trakya tarafı da 3. Bölge olarak adlandırılıyor.  Birinci bölgedeki Federasyonu Anadolu Beylerbeyi gibi düşünürsek; 2 bölge merkez yani Payitaht’ın (Konfederasyonumuz Samkon) bulunduğu yerdir. Üçüncü bölge Rumeli Beylerbeyi’nin, yani İsdef Genel Başkanımız Erol Türkoğlu’nun bulunduğu konumdur.

İstanbul’un en kalabalık ilçesi

İstanbul Samsunlularının; İstanbul’un 3. Seçim bölgesindeki çatısı İsdef (İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu) Genel Başkanı Erol Türkoğlu, başarı hikayeleri ile de ilgi çekiyor.  Aynı zamanda, İstanbul Esenyurt Samsun Canikliler Derneği Başkanı olan Erol Türkoğlu; önceki başkan Bahri Gökmen’in Esenyurt İl Dernekleri Birliği Başkanı olmasıyla boşalan İsdef genel kurulunda genel Başkanlığa seçilmiştir. 2021 yılı genel kurulunda da Samkon Genel Başkan Yardımcılığı’na getirilmiştir.

Erol Türkoğlu STK’lar yoluyla,  İstanbul’un Esenyurt İlçesi merkezli olarak; bütün hemşehrilerine, memleketine ve bölge insanına, ayırt etmeksizin yardımcı olmaya çalışıyor. İstanbul’da 40 bini aşkın nüfusuyla en fazla Samsunlu hemşerimizin yaşadığı Esenyurt İlçesi, aynı zamanda bir milyonu aşkın nüfusuyla İstanbul’un da en kalabalık ilçesidir.  Samsunlular olarak her bölgede bulunmakla birlikte bu bölgede daha ağırlıklı olarak bulunuyoruz.

Kısaca Erol Türkoğlu kimdir…

Erol Türkoğlu, Samsun – Canik İlçesi, Çağlayan Köyü’nde 1979 yılında doğdu. 11 kardeşin 7’incisi olarak dünyaya geldi. Şu an 11 kardeşin tamamı İstanbul’da Esenyurt’ta yaşıyor. 14 yaşında İstanbul’a gurbete gelen Erol Türkoğlu, inşaat başta olmak üzere çeşitli işlerde çalıştı. Askere gitmek üzere döndüğü Samsun’da gönüllü olarak komando yazılıp ve doğuya gitmiştir. Askerlik dönüşü eksik aldığı maaşını ödemek üzere PTT şubesinden çağırmışlar, ödedikleri 26.00 TL’yi harçlık yaparak İstanbul’a yeniden gelmiştir.

Sonrasını Erol Türkoğlu şöyle anlatıyor;

“Bir lojistik firmasında işe girdim. 8 yıl çalıştım. Kendimi yetiştirdim ve kısa sürede firmanın İstanbul bölge müdürü olarak görevlendirildim. 2010 yılında çalıştığım firmadan helalleşerek ayrıldım ve kendi işimi kurdum. Zor şartlarda ticarete başladım; ama, ticaretin düzgün, dürüst ve uzun soluklu düşünülmesi gerektiğini biliyordum.

…ve başardım. Lojistik ve ika sektöründe EMT ismini taşıyan 3 tane gurup firmam var. Çalışan sayım, bugün itibariyle ortalama 2 bin kişidir.  3 benden büyük 3 de benden küçük kardeşlerimi de firmanın çeşitli departmanlarında yönetici olarak aldım. 10 tane kadar yeğenimde alt kademelerde sorumlu olarak çalışıyor.”

Erol Türkoğlu, son derece mütevazi ve sıradan bir şeymiş gibi anlatıyor. Ancak her ay iki bin kişiye maaş vermek, hele hele bugünkü ortamda, hiçte kolay bir iş değildir.

Bunları da sevebilirsiniz