Fatih Tok CHP den Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

 

Emekli Savcı Fatih Tok,Memleketin olan Yakakent’ten ,14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde CHP’den Samsun millet vekilliği için aday adaylığını acikladı.
İşte Fatih Tokun aciklaması;

“Memleketin bir sürü problemi var. Az önce toplantı odasındaki arkadaşlara da söyledim. Burada kısaca geçmek istiyorum. Memleketin ekonomik sorunları var, memleketin ulaşım sorunu var, memleketin ahlak sorunu var, memleketin eğitim sorunu var ama bunların hepsinin üstesinden gelinebilir. İçinizden birinin sağlık sorunu vardır, çok iyi bir hekim bulunur, çok iyi bir hastane bulur hastane sorununu çözer. İşlerin bozulmuştur, ekonomik problemin vardır, yarın işleri düzelebilir. Ülkede böyledir. Ama bu ülkenin bir sorunu var. Bu bir sorunu çözmeden diğerlerinin hiç birini sorunu çözemezsiniz. O bir tek sorunu çözmek için yeniden Kuvayı milliye hareketi olarak gördüğüm, kabul ettiğim, öyle inandığım, altılı masaya olur demekten geçer. 13. Cumhurbaşkanı olacağına yürekten inandığım, Kemal beyin başlatmış olduğu bu hareketle kurulan bu masanın 6 değerli liderini de yürekten kutluyorum. Zor olanı başarmışlardır. 5 benzemez dedikleri şey ortak idealde bir araya gelmişlerdir. Yeniden Kuvayı Milliye hareketi. O çözülmesi zaruri olan bir numaralı sorun, bu memleketin Recep Tayyip Erdoğan sorunu var. Bakınız tek adam sorunu demiyorum. Recep Tayyip Erdoğan sorunu vardır. Peki, sizde olur vermezseniz, masaya bizde olur vermezsek bu masa bu sorunu tek başına nasıl çözer arkadaşlar? Çözebilir mi? şimdi neden Recep Tayyip Erdoğan, sorunu var diyorum. Sadece memleketin değil AKP’nin de Recep Tayyip Erdoğan sorunu vardır. AKP’nin Recep Tayyip Erdoğan sorunu olduğu için, Ahmet Davutoğlu’da ondan ayrıldı, AKP’nin Recep Tayyip sorunu olduğu için Abdullatif Şener oradan ayrıldı. AKP’nin Recep Tayyip Erdoğan sorunu olduğu için Babacan oradan ayrıldı. Biz AKP’li arkadaşlarında desteğiyle onlarında sorununu çözmeye adayız. Evet, biz onlara da demokrasi getireceğiz. Biz sadece Türkiye’ye değil, AKP’ye de demokrasi getireceğiz.8 Bizim demokrasi anlayışımız bu, hukuk anlayışımız da budur”

Fatih Tok Kimdir

İşte Fatih Tok’un Özgecmisi;

Fatih TOK

 

01.02.1965 tarihinde Samsun’un Alaçam ilçesinde dünyaya gelmiştir.

 

Samsun Kozköy İlkokulundan mezun olup, eğitimini Alaçam İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinde tamamlamıştır. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra, 1991 yılında mesleğe Ankara’da hakim-savcı adayı olarak başlamıştır.

 

İş Deneyimi:

 

1993 yılında gerçekleşen ilk atamayla birlikte, Gümüşhane Şiran’da ve daha sonra sırasıyla; Amasya Gümüşhacıköy ve İzmir Karaburun’da Savcılık görevini icra etmiştir.
2000 yılı Ocak ayında alınan müşterek kararname ile Adalet Müfettişliği görevine atanmıştır.
2004 yılında Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığında Müfettiş olarak görev yapmıştır.
2005 yılında Adalet Başmüfettişliği görevine atanmıştır.
2008 yılında Millî Güvenlik Akademisine kabul edilmiş olup, daimi müdavim sıfatıyla aynı yıl mezun olarak; Millî Güvenlik Akademisi Eğitim Programı kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti Harp Akademisi ziyareti çerçevesinde Çin’de bulunmuştur.
2009 yılında Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu BaşkanlığıProgramı kapsamında İtalya Adalet Bakanlığı Teftiş Kuruluna düzenlenen çalışma ziyaretine katılmıştır.
2011 yılında Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulundan ayrılmıştırve Nisan ayında Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine başlamıştır.
2015 yılında Adalet Bakanlığının düzenlemiş olduğu bir program ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kapsamında çalışma ve inceleme ziyareti için Strazburg’a gitmiştir.
2018 yılı Ağustos ayında kendi isteği ile emekli olduktan sonra Ankara Barosuna kayıtlı olarak,
Avukat kızı ile beraber Komenus Hukuk ve Arabuluculuk ofisini açmıştır.
2020 yılında Noterliğe atanması sebebiyle aktif Avukatlık faaliyetine son vermiş olup,

hâlen Ankara Kızılcahamam Noterliğinde görev yapmaktadır.

 

 

Makaleleri

 

Ulus Devlet Anlayışı ve Küreselleşmenin Bölgesel Değişim Süreci ve Ülkemizdeki Yansımaları
Türk Yunan Nüfus Mübadelesinin Ülkemiz Açısından Stratejik Yansımaları

 

Diğer Bilgiler

 

Evli ve dört kız babası olan Fatih Tok, amatör olarak balıkçılık ve arıcılıkla ilgilenmektedir.

Bunları da sevebilirsiniz