‘’FETH EDİLEN DOĞAL GÜZELLİK’’ TURİZMİN ODAĞI FETHİYE

Fethiye Belediye Başkanı Sn. Alim Karaca ile Fethiye Turizmine dair ..

Fethiye; bakir doğası, tarihi dokusu ve insanıyla en değerli tatil yöremizdir.
Böyle insanın ‘’alıp başımı gideceğim, bir balıkçı kasabasına yerleşeceğim’’ dediği hayallerin şehridir.
Ne Alaçatı ne Bodrum, ne Datça ne Kuşadası, ne Marmaris ne de Kaş …
İnsan elinin en az değdiği, deresi, denizi, dağları yani mavi ile yeşilin buluştuğu muhteşem görsel güzelliği ile büyüleyen, sessizliği ile insanı içine çeken farklı bir yöredir.
Yerleşik yaşayan İngilizler ’in buraya seçme sebeplerinin en başında tabi ki doğallığı, temiz havası olduğu kadar, karmaşık yapısı olmaması da geliyor.
Her yere ulaşımı kolay olup, İhtiyacınız olacak hizmet binaları, kamu binaları kısacası her şey içerisinde mevcuttur.
Fethiye, son 3 yıldır oldukça fazla göç alımı yaşamaktadır. Özellikle büyük şehirlerden daha çok göç edilmektedir.
Belli bir kazanımı ya da geliri olan kişilerin direk tercih ettiği tek şehirdir.
Göç alımı sonucu biliriz ki şehirler bozulmaya tabidirler. Bunu engellemek için önüne geçilmez ise doğal olan her şey kaybolmaya mahkum kalır.
Bu yıl başkan seçilen Fethiye Belediye Başkanı Sn. Alim Karaca ile yaptığımız görüşmede Fethiye’nin özüne sahip kalacağına dair güzel fikirlerini dinledim.
Önceden Kumluova Belediye Başkanlığı yapan Sn. Alim Karaca; Fethiye’nin turizm potansiyelini daha da yükseltmek için çalışmalara koyulurken, bölgenin aldığı göçe karşıda özünü koruması konusunda güzel çalışmalar ve projeler ile gündemde olacak.
Bölgede yaşayan emekli vatandaştan, köylüsüne ve İngiliz’ine kadar herkesi düşünen, herkes için alanlar oluşturmaya çalışan bir başkan anlayışı ile Fethiye’yi istediği konuma getirecek ve marka değerini yükseltecek bir düşüncede başkan olup, halk tarafından da seviliyor olması artı bir değer, destektir.
Fethiye sadece Türkiye’de bilinen bir tatil yöresi değil, Dünya’nın gözünün döndüğü bir lokasyonda tatil yöresidir.
Otellere bağlı kaldığınız bölge olmayıp, tarihi dokusuyla ve doğal coğrafi özelliği ile tatil severlerin her gün gezip farklı yerler görebileceği, eğlenceli bir yöre olduğu için özgürce tatil yapma imkanı sunar.
Fethiye’de gezip görebileceğiniz tarihi yerler, sahiller ve doğal coğrafik yerlerin başlıcaları şöyledir:
Fethiye Kalesi, Amintas Kaya Mezarları, Afkule Manastırı, Fethiye Müzesi, Fethiye Eski şehir, Balık Hali, Karmilassos Antik Kenti (Kayaköy), Xanthos Antik Kenti, Letoon Antik Kenti, Patara Antik Kenti, Pınara Antik Kenti, Telmessos Antik Kneti, Kadyanda Antik Kenti, Pydnai Antik Kenti, Arsada Antik Kenti, Araxa Antik Kenti, Tlos Antik Kenti..
Ölüdeniz, Belcekız Plajı, Kabak koyu, Kelebekler Vadisi, Gemiler adası, Çalış Plajı, Gülükkoyu, Katrancı koyu, Turunç Pınarı Koyu, Şövalye Adası, Kuleli Koyu, Sarıgerme Plajı, Karaot Kumsalı, İnlice Halk Plajı, Göcek Tersana Adası, Kleopatra Hamamı Koyu, Mavi Mağara …
Aşıklar Tepesi, Hisarönü, Karaağaç Alınca Köyü, Yediburunlar köyü, Saklıkent , Yeşil Vadi, Yeşil üzümlü köy, Faralya …
Yöreleri, bölgeleri yapısıyla, insanıyla, şivesiyle, damak tadıyla tanıtan en önemli etkinliklerden biri festivallerdir.
Her yıl aynı yerlere gitmekten sıkılan festival severlerin karşısına çok güzel festival alternatifleri ile Fethiye çıkacak. Bu konuda da çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Sn. Alim Karaca ile Fethiye Marka değerini artıracaktır.
Fethiye’nin festivalleri 2020’den itibaren festival severlerin yeni trendi olacaktır.
Özüne hakim tek bölge olan Fethiye için her şey güzel olacak..
Yeşim SARITAŞ

 

Bunları da sevebilirsiniz