“Geleceğimiz Siz Gençlere Emanet”

Sandıkçı, “Gençlerimizin eğitimine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerimize uygun ortamlar oluşturmaya devam ediyoruz”

Canik Belediyesi, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Canik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile faaliyetlerine devam eden Destekleme ve Yetiştirme Kursu, dönem sonu etkinliğini gerçekleştirerek yarıyıl tatiline girdi.

Canik Belediyesi Mevlana Eğitim Kampüsü’ndeki dönem sonu etkinliğine Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Canik Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zekeriya Özkan, Öğretmenler, idareciler ve üniversiteye hazırlanan 180 öğrenci katıldı.

Başarı diledi

Etkinlik sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinerek, öğrencilere başarı diledi.

Sizlere sunulan imkanları iyi değerlendirin

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, en büyük yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirtti. Başkan Sandıkçı, “ Gelecekte ülkemizi sizlere emanet edeceğiz. Ülkemizin gelecekteki Cumhurbaşkanları, bakanları, belediye başkanları doktorları, mimarları, öğretmenleri sizler olacaksınız. 2020 YKS sınavına 140 gün gibi az bir zaman kaldı. Kalan bu zamanı çok çalışarak, çok soru çözerek iyi değerlendirmelisiniz. Devletimiz eğitim için gerekli tüm imkânları sunuyor. Hep birlikte bu imkânları çok iyi değerlendirmeliyiz.

Biz belediye olarak sizlerin daha iyi şartlarda eğitim almanız için okul idarecilerimizle, velilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. “Başkanım Okulumda” projemizle bütün okullarımıza gidiyor, yerinde tespitlerle sizlerin daha iyi eğitim alması için imkânlarımız ölçüsünde gerekenleri yapmaya çalışıyoruz.Sizler de sunulan bu imkânları çok çalışarak fırsata dönüştürmelisiniz. İnşallah hepiniz çok çalışarak istediğiniz üniversiteye girerek gelecekte ülkemize, milletimize faydalı kişiler olacaksınız. Bizlerde sizlerin yanında olmaya, destek vermeye devam edeceğiz. Gireceğiniz sınavda hepinize ayrı ayrı başarılar diliyorum. Sizlerle birlikte inşallah ülkemizin geleceği daha aydınlık olacak” dedi.

Sandıkçı’dan öğrencilere tavsiyeler

Başkan Sandıkçı üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. Sandıkçı, “Daha çok gençsiniz. Rabbim sizlere hayırlı, sağlıklı ömürler versin. Sizlerden isteğim, hangi mesleği seçerseniz seçin, hangi işi yaparsanız yapın önce insanlığa faydalı işler yapma gayretinde olun. Hakkı, hukuku, adaleti gözetin. Sözünde duran, güvenilir insanlar olun. İşlerinizi yaparken en güzelini en doğrusun yapmaya özen gösterin. Yeniliğe, bilgiye, gelişime açık olmalısınız. Kısacası sevgili öğrenciler, her yönüyle iyi insan, örnek insan olmalısınız” diye konuştu.

Başkan Sandıkçı, 4 yıllık üniversite kazanan öğrencilere burs imkânı saylayacaklarını belirterek öğrencileri sevindirdi.

Bunları da sevebilirsiniz