GELENEKSEL SANATLAR MERKEZİ’NDEN WORKSHOP EĞİTİMİ

Bafra Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet veren Geleneksel Sanatlar Merkezi’nde bireyleri sanata özendirmek amacıyla workshop çalışmalarına başlandı.

Binlerce yıllık geçmişi bulunan sanatların unutulmaması, nesilden nesile aktarılması amacıyla hayata geçirilen kurslar, alanında uzman sanatçılar tarafından ücretsiz olarak kursiyerlerle buluşturuluyor.

Kursiyerler Tezhip, Hüsn-i Hat, Ebru ve Ney gibi birçok sanatı icra ederken tarihini öğrenme, deneyimleme, hobi edinme ve kaliteli zaman geçirme fırsatı elde etmiş oluyor.

Bu doğrultuda daha çok kişiye ulaşmak, Anadolu’nun eskimeyen sanatlarını öğretmek için merkez bünyesinde başlatılan Workshop çalışmalarının ilk misafiri Atatürk Ortaokulu Müdürü Nihat Özcan, öğretmen ve öğrencileri oldu. Geleneksel Sanatlar Merkezi’ni ziyaret eden Atatürk Ortaokulu uzman sanatçılar eşliğinde Ebru sanatını deneyimleme, bilgi edinme şansı elde etti.

Geleneksel Sanatlar Merkezi tarafından ücretsiz olarak verilen kurslar her yaş grubunun katılımına açık olup kurs kayıtları devam etmektedir.

Bunları da sevebilirsiniz