“Girişimci Okul Projesi” Kapsamında Ziyaretler

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yürüttüğü “Girişimci Okul ve İstihdam için İşbirliği” Projesi kapsamında planlanan ziyaretler gerçekleştirildi.

Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Finansman alanından 25 öğrenci, alan şefi Öğretmeni Taner Coşkunsoy, alan Öğretmeni Selim Aksar ve Bafra TSO Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Avcı ile beraber Samsun Üniversitesi ve Samsun OSB’ de yer alan Aygün Cerrahi Aletler A.Ş firması ziyaret edilmiştir.

Samsun Üniversitesi Ziyareti

Yapılan ziyaretler ile öğrencilerin bölgeyi ve üniversiteleri tanımaları, mesleki bilgilerini artırmaları ve girişimcilik özelliklerinin artırılması amaçlandı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak öğrencilere yeni açılan Samsun Üniversitesi hakkında ve gelecek yıl ilk kez öğrenci alacak bölümlerle ilgili bilgiler aktardı.

Prof. Dr. Selahattin Kaynak; “Üniversitemiz ulusal ve uluslararası bilim dünyasında hem öğrencilerimizin hem de akademisyenlerimizin etkinliğini ve verimliliklerini arttırarak kendilerini sürekli geliştiren, üreten, ürettikleriyle başta şehrimizde olmak üzere tüm Türkiye’de ve dünyada ses getiren bir üniversite olmayı kendisine hedef olarak belirlemiştir” dedi.

Soru cevap şeklinde sonlandırılan sunumun ardından toplu fotoğraf çekimi yapıldı. 

Aygün Cerrahi Aletler A.Ş Ziyareti

Üniversite ziyaretinden sonra Samsun Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Tıp Endüstrisi alanında Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından olan Aygün Cerrahi Aletler A.Ş´ ye ziyaret gerçekleştirildi. Fabrika Personel Müdürü Seyfi Güner’in karşıladığı öğrencilere Fabrika Genel Müdürü Hüseyin Taner tarafından Üretim tesisi ve üretilen ürünlerle ilgili sahada gezilerek bilgilendirme yapıldı.

Genel Müdür Hüseyin Taner “Tesisimizde Sterilizasyon için Konteynır Sistemleri, Cerrahi Motor Sistemleri, Medikal Aydınlatma Sistemleri ve Tek Kullanımlık Medikal Sistemleri üretmektedir. AYGÜN aralıksız devam ettirdiği Ar-Ge çalışmaları ve artırmakta olduğu kapasitesi ile Türkiye’deki ihtiyaçların önemli bir bölümünü karşılamaktadır. Uluslararası standartlarda imal ettiği ürünlerini yüksek rekabet gücü ile dünya pazarına sunmaktadır.

Proje kapsamında gerçekleştirilen ziyaretlerde; öğrencilerin okuldan almış oldukları akademik eğitimin dışında kişisel gelişim, kariyer planlaması hususunda Üniversite ve farklı sektörler ile temas etmeleri, İş dünyasında başarılı işletme yöneticileri ile iletişime geçmeleri amaçlanmıştır.

 

Bunları da sevebilirsiniz