GÜNEŞ ENERJİSİ PROJESİ BAFRA’YAÇOK ŞEY KATACAK

Bafra Belediyesi, hayata geçirdiği doğa dostu projelerle öne çıkıyor.

2019 yılı içerisinde Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali’ni, Sıfır Atık temalı ilk festival olarak ülke gündemine sunan Bafra Belediyesi, şimdi de elektrik tüketimi tasarrufunda büyük katkı sağlayacak bir başka doğa dostu projeyi ilçeye kazandırmak için yoğun çaba gösteriyor.

Bafra Belediyesi, Güneş Enerjisi Projesi’nin hayata geçmesiyle belediyenin aylık elektrik giderinde hatırı sayılır tasarruf sağlayacak.

Kendi elektriklerini kendilerinin üretecek olması ve ortaya çıkacak tasarrufun altını çizen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Güneş Enerjisi Projesi ve kat edilen aşama hakkında şunları söyledi:

Ankara’daki  görüşmelerde güneş enerjisiyle ilgili temaslarımız oldu.

Belediyelerin tükettikleri elektrikleri üretmek şartıyla 5 yıl ödemesiz 25 yıl taksitle İller Bankası destek kredisi veriyor.

Bizimde aylık olarak yaklaşık 125 bin-130 bin lira elektrik tüketimimiz var. Yılda %6 nüfus artışını dikkate alırsak önümüzdeki 1-2 yıl içerisinde yaklaşık 2 milyona yakın yıllık elektrik tüketimimiz söz konusu.

Bu proje gerçekleştiği takdirde belediyemiz yılda 2 milyon tasarrufa geçecek. 5 yıldan sonra ise 25 yıl taksitle ödeyeceğiz. Bu durum Bafra Belediyesi için çok ciddi bir finansman kaynağı olacak. Bununla ilgili kurum görüşlerini aldık.

Güneş enerjisi projemiz ile ilgili Tarım Bakanlığı’ndan kamu yararı ile ilgili görüşü de aldık.

Projemiz, Dereler Mahallesi’nde 32 dönümlük bir arazi üzerine yapılacak. Proje şu an Milli Emlak’tan devir aşamasında ve devrini aldıktan sonra ihale süreci başlayacak.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın ile yapılan görüşmede ise kendisine Kızılırmak’taki ıslah ile ilgili oradaki alanın temizlenmesi gerektiğini kendisine aktardık ve olumlu dönüşler aldık. Neticelenmesini bekliyoruz.

Bunları da sevebilirsiniz