Hacer Aktürk, İstanbul Samsunlularının yardım meleği, Hacer ablası…

Samsun -Bafra’da doğdu. İşletme Ekonomisi lisans, Medeniyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yerel yönetimler ve şehircilik yüksek lisans mezunu. Bahçeşehir Üniversitesi ve Ak parti Siyaset akademisi yerel yönetimler programlarına iki dönem katıldı.

Özel sektörde,  Kâğıt Üretimi A.Ş.’de muhasebe müdürü, imalat müdürü, satış müdürü, fabrika müdürü ve genel müdür yardımcılığı, Konut Kooperatif yönetiminde başkanlık, tekstil giyim satış mağzası işletmecisi, İnşaat ve gayrimenkul sektöründe yönetici,  jeotermal, yenilenebilir enerji sektöründe danışmanlık hizmetinde görev yaptı. Yurt dışına gitti. Almanya Bielefelt de kalması istendiğinde , daha bir vatan ve milli duyguları derinleşti.  Ülkesinde olmayı tercih etti.

Her konumda, her noktada var oldu…

1998 yılından bu yana çok sayıda sosyal, kültürel alanda çalışmalar yapan STK’larda görev aldı. Beyoğlu Hasköy Bafralılar Derneği Kadın kolları Başkanı, Şeyhulaşköyü Dayanışma  Derneği kurucu Başkanı, KADEM-Ekonomi iş dünyası komisyonu, YEŞİLAY Kadın Kolları-Kartal ilçe Başkanlığı, “Benim çocuğum yapmaz deme” Kartal ve Maltepe ilçe proje sorumlusu ; Samfed, Samdef, Çadef federasyonları kurucu  yönetim kurulu üyeliği, SAMKON Konfederasyonu kurucu çalışma ekibinde, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği yönetimi, Maltepe Samsunlular Derneği kurucu Başkanı, Maltepe Kadın platformu yönetimi, Toplumsal Gelişim Kültür Derneği, SAYSİYAD- Samsunlu Sanayici, yönetici, İş insanları Derneğinde iki dönem yönetim kurulu üyeliği,

Tarih Bilincinde buluşanlar derneği istişare kurulu,  UKTEDER- Uluslararası gençliği topluma kazandırma derneği motivasyon eğitim çalışmaları, Türk Kızılayı Maltepe ilce Kadın Kolları Başkanı, İş kadınları Birliği platformu gibi STK’larda çeşitli görevler aldı. Kardeş kal Türkiye platformu Danışmanı, Yara-sar Haberleşme grubu üyesi, Organizasyon firması ortağı, ENSAR VAKFI  şube yönetimi olarak görevlerine devam ediyor.

Kendisi unuttu, insanlar unutmadı…

Siyasi çalışmaları 2002 Ak parti İstanbul Kartal kurucu İlçe Yönetimi, 2006 Maltepe İlçe yönetimi Seçim işleri, 2012 İstanbul İl kadın kolları Yönetim Kurulu üyeliği ve Seçim Koordinasyonlarında görevlerde bulundu. 26 Dönem Ak Parti İstanbul Milletvekili Adayı oldu.

Sessizlik içerisinde;  kaç öğrenciye kurs, burs, sağladı. Kaç kişiye iş sağladı. Kaç kişinin eğitim çalışmalarına yardımcı oldu. Kaç kişiye yardım götürdü.  Hizmetleriyle kaç projeye, etkinliğe imza attı. Kendisi de bilmiyor. Köyünün yolundan, çeşmesinden, dolmuş  duraklarına; okulunda bilgisayar sınıfı, beş yaş öncesi sınıfı kurulumuna, yemekhane yapımına; kütüphanelere kitap tahsisine, okulların oturma banklarına  kadar, çokça faaliyette bulundu. Durmadan, bıkmadan, yorulmadan ve mutlaka da netice alıncaya dek takip ederek çalışmalarını sürdürdü/sürdürmeye devam ediyor. Kendisi yaptıklarını unuttu; fakat, insanlar unutmadı/unutmuyor…

 

Bunları da sevebilirsiniz