HALİT DOĞAN’DAN İNSAN ODAKLI PROJELER

HALİT DOĞAN: “DAHA İLERİ BİR SAMSUN SÖZÜ VERİYORUZ”

Daha hızlı, daha güçlü, daha ileri vizyonuyla yola çıkan Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Samsun’u Türkiye Yüzyılı’nın parlayan yıldızı yapacak projelerini açıkladı. Başkan Adayı Halit Doğan, “Birlik olup ahengimizi yakalayarak; kadınlarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın, tüm hemşehrilerimizin her alanda, daha hızlı, daha güçlü ve daha ileri bir Samsun’da yaşayacağının sözünü veriyorum” diye konuştu.

Samsun’a kazandıracağı projelerini tanıtan AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, insan odaklı projeleri ile dikkat çekti. SBB Başkan Adayı Halit Doğan’ın gündeminde ulaşımı hızlandıracak, kentsel dönüşümü önceleyen, sosyal refahı artıran, turizm ve kırsal kalkınmayı destekleyen projeler yer alıyor. Başkan Adayı Doğan’ın projelerinden de anlaşılacağı üzeri gündeminde “Samsun odaklı, insan odaklı” yönetim var.

Ahenkli bir yönetim anlayışıyla 17 ilçenin tamamıyla Samsun’u daha ileri taşıyacaklarının sözünü veren Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Bizim, önceliğimiz her zaman insanımız oldu. Samsun’umuz için de projelerimizi hayata geçirirken, çözümler üretip beklenti ve talepleri tespit ederken buradan yola çıktık. Bu birikim ve tecrübeyle Samsun’umuza hizmet etmek için insanlarımızı dinlemeye, anlamaya, anlatmaya çalışarak ortak payda “Samsun”da birleştirici bir güç olalım istedik” diye konuştu.

“Samsun’umuz mutlu bir şehir olsun diye yola çıktık”

Merkezinde insan olan bir yaklaşımla Samsun’a hizmet için yola çıktıklarını belirten Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Yaşam bir ahenk içerisinde sürer. Şehirler insanları, insanlar da şehirleri yansıtır. İnsanların mutlu, huzurlu, işinin ve aşının olduğu yerde şehirler de mutlu olur; huzur verir, kendine çeker. Biz Samsun’umuzu daha mutlu ve huzurlu bir şehir haline getirmek için yola çıktık. Şehrimiz daha hızlı, daha güçlü, daha ileri olsun istedik. En genç belediye başkan adaylarından biri olarak bizlere teveccühlerini gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’ye ve bu yolda birlikte yürümekten onur duyduğum Cumhur İttifakı teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bizim, önceliğimiz her zaman insanımız oldu. 10 yıl önce Çarşamba’mıza ve dolayısıyla Samsun’umuza hizmet etmeye başladık. Önce ilçe başkanı, ardından belediye başkanı olarak yola çıktık. 5 yılda Çarşamba’mızı, hemşehrilerimizle sağladığımız uyum ve ahenkle bir yerden alıp çok daha iyi bir noktaya taşıdık. Merkezine insanı alan bir yaklaşımla hareket ettik. Bu yüzden iş dedik, aş dedik, altyapı dedik. OSB’mizi kurduk, Tekstilkent’imizi hizmete aldık ve ilçemizi 100 yıl taşıyabilecek altyapı çalışmalarına başladık. Dahası Çarşamba’mızı bugün adından söz ettiren bir ilçe konumuna sadece bunlarla getirmedik. Biz, insanımızla bir ahenk bir uyum yakaladık. Samsun’umuz için de projelerimizi hayata geçirirken, çözümler üretip beklenti ve talepleri tespit ederken buradan yola çıktık. Bu birikim ve tecrübeyle Samsun’umuza hizmet etmek için insanlarımızı dinlemeye, anlamaya, anlatmaya çalışarak ortak payda “Samsun”da birleştirici bir güç olalım istedik” dedi.

“Gündemimiz hızlı şehir Samsun”

Samsun’un ulaşım hızını arttıracaklarını vurgulayan SBB Başkan Adayı Halit Doğan, “Kentimizin sosyal ve fiziki ihtiyaçlarını belirleyerek şehrin talep ve beklentilerini öncelikli hedeflerimiz haline getirdik. Öncelikle Samsun’umuzun güncel problemlerine acil ve kalıcı çözümler üretiyoruz. Bu kapsamda; mevcut durumda Samsun’da ulaşımda harcanan süre günlük ortalama 60 dakika. Yeni yatırım ve projeler hayata geçirilmezse 2029’a gelindiğinde bu sürenin 80 dakikanın üzerine çıkacağını öngörüyoruz. Biz bu durumun önüne geçerek; şehrimizin ulaşım ve trafik ile ilgili beklentilerini karşılayacak; ulaşımda harcanan süreyi 40 dakikanın altına düşüreceğiz. 5 yıllık vadede hayata geçireceğimiz projelerimizle birlikte; Samsunlu hemşehrilerimize her hafta sevdikleriyle, kültürel ve sosyal aktivitelerle geçirebilecekleri 2 saat kazandırmış olacağız. Samsun’umuzun ulaşım altyapısını güçlendirecek, ulaşım ihtiyaçlarını analiz ederek çözüm odaklı ve etkin uygulamalar ile birlikte trafik yoğunluğunun önüne geçecek, gerekli yol ağlarını da hayata geçireceğiz. Bütüncül planlama ve uygulamalarla kısa sürede şehir trafiğinde %32 azalma sağlayacak; trafikte harcanan zamanı azaltarak konforlu, hızlı ve güvenli ulaşımı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Çevre yolları ile ulaşım süresi yarı yarıya azalacak

Başkan Adayı Halit Doğan, “Şehrimiz ulaşımının omurgası durumundaki bulvarlardan biri olan Atatürk Bulvarı ve Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 14 kavşak başta olmak üzere tüm altyapıyı bütüncül ve akılcı çözümlerle ele alıp yan yol, kavşak düzenlemeleri ve trafik sirkülasyon çalışmaları ile trafik yoğunluğunu hızla iyileştirecek uygulamaları hayata geçireceğiz. Bu amaçla hafif raylı sistem ağımızı genişletmeyi kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerimiz arasına aldık. 2 yıl içerisinde filomuza katacağımız yeni nesil çevreci, ergonomik ve konforlu 10 yeni tramvay aracı ile mevcut hattın kapasite ve konforunu 2 katına çıkaracağız. Ulaşımda raylı sistemlerin payını artıracak; şehrin dinamik yapısına uygun olarak, gelişen bölgelere erişimi kolaylaştıracağız. Şehir Hastanesine 5 yıl içerisinde dakik, modern ve çevreci ulaşım sağlayacak tramvay hattımızı devreye alacağız. Hızlı Samsun hedefimiz kapsamında kent içi ulaşımını hızlı, konforlu ve güvenli hale getirecek Doğu ve Batı Çevre Yollarını hayata geçireceğiz. Çevre yolu projelerimiz ile Karadeniz’e açılan bir kapı konumunda olan Samsun’umuzun ana arterleri nefes alacak, ulaşım altyapımız Samsun’a hizmet edecek! Çevre yolları projesi tamamlandığında en yoğun saatlerde Çarşamba-Bafra, 19 Mayıs-Tekkeköy ve Havalimanı Bafra arasındaki ulaşım süresi yarı yarıya azalacak” dedi.

SBB Adayı Doğan’ın sosyal belediyecilik projeleri

Sosyal belediyecilik çalışmaları hakkında bilgi veren Halit Doğan, Samsun Kart Projesi, Nefes Projesi, Petek Projesi (Petek Kuluçka, Petek Mahalle, Petek Yuva, Petek Sanat), Çocuk Köyü Projesi, Meslek edindirme kursları, online diyetisyen ve psikolog hizmetleri, Gençlerin Yanında Projesi, Çölyak’ın farkında, glütensiz yaşamda yanınızdayız Projesi, Semt Pazarlarına Mobil İhtiyaç Üniteleri Projeleri ile vatandaşların hayatlarına dokunacaklarını söyledi.

“İnsanlarımız güçlü olacak ki, Samsun güçlü olsun”

İnsan odaklı projelerini aktaran SBB Başkan Adayı Halit Doğan, “Samsun’un ihtiyaçlarını, taleplerini dinleyen, fikirlere önem veren, daima ulaşılabilir ve daha hızlı çözüm üreten bir anlayışa sahibiz. Bu çerçevede hemşehrilerimizle iletişim kanallarımız daima açık olacak. Aramızdaki etkileşimi artırmak ve hızlandırmak adına teknolojik yatırımlar dahil her türlü iletişim ağını harekete geçireceğiz. Hemşehrilerimiz Samsun Büyükşehir Belediyesinde her zaman güler yüzlü, samimi ve daima insan odaklı bir anlayışla karşılanacak.Her anınızda hep yanınızda olacağız! Şehrin, sosyal, ekonomik, kültürel ve teknolojik gelişmelerinden herkesin eşit faydalanabildiği bir Samsun sözü veriyoruz! Tüm vatandaşlarımızın her anında hep yanında olmayı ilke edinerek insan öncelikli, hizmet odaklı anlayışımızla hareket edeceğiz. Samsun’u her kesimden daha mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir kent haline getirmek için, sosyal dayanışmanın da en güçlü örneğini sergileyeceğiz. İnsanlarımız güçlü olacak ki, Samsun güçlü olsun. Pek çok insanımızın hayatını kolaylaştıracak, ihtiyaç duyabilecekleri alanlarda onlara destek sağlayacağız” dedi.

Turizm’de “Odak Samsun” olacak

Turizm alanında Samsun’u daha cazip, daha verimli, daha güçlü samsun için turizmin geliştirilmesini, turizmden sağlanacak ekonomik gelir ve istihdam olanakları ile kent ekonomisinin canlandırılmasını ve sosyal refahın bir üst boyuta taşınmasını hedeflediklerini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle büyük bir turizm potansiyeli olan Samsun’u; Karadeniz’in parlayan yıldızı haline getirme vizyonuyla hayata geçirilecek olan Odak Samsun; Samsun’un turizm potansiyelini arttırmak ve turizm alanlarının işlevsel bir şekilde kullanılmasını sağlamak adına projelerin uygulanmasına yönelik çalışmaların yapıldığı bir merkez olacak. Aynı zamanda şehre gelen turistlerin Samsun’da keyifli zaman geçirmeleri, Samsun’u gerçek anlamda tanımaları, keşfetmeleri sağlanacak. Odak Samsun bünyesinde yerli ve yabancı turistlere Samsun’un birçok farklı özelliklerini keşfedebilecekleri alternatif rotalar da oluşturulacak. Öncelikli hedefimiz Samsun’un turizm potansiyelini arttırmak ve turizm alanlarının işlevsel bir şekilde kullanılmasını sağlamak. Şehrin turizm potansiyeli olan her bölgesini ayrı bir etkinlik ve festival alanı şeklinde değerlendirerek 17 ilçemizin tamamını da kendi potansiyeliyle birer turizm merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda Atakum Sahil Düzenleme Projesi, Kapıkaya Extreme Sporlar Festivali, Kocadağ, Sarıgazel ile ulusal ve uluslararası etkinlik projelerimiz hazır” ifadelerini kullandı.

Projelerini aktaran Başkan Adayı Halit Doğan; Can Dostlarımızın Yanındayız, Sağlık Turizmi, Kongre ve Kültür Merkezi, Samsun’dan Kurtuluşa Dijital Yolculuk, Müzik Atölyesi, Karavan Park, Tünel Akvaryum, Kırsal Kalkınma, SATEM, Mezbaha, Soğuk Hava Deposu, Çevre ve Şehir, Prestij Cadde, Kent Sağlığı ve Kentsel Dönüşüm, Kamu Kampüsü, Mert Irmağı, Atık Yönetimi, Risk Kalkanı- Afet Planı, taşkınlar, boğulma riski ve depremler adlı projelerinin detaylarını da kamuoyu ile paylaştı.

“Geleceğe yön veren bir Samsun sözü veriyoruz”

“Verdiği Sözü Tutan, Gerçekleştiremeyeceği Vaatte Bulunmayan” bir anlayışla hareket ettiklerini vurgulayan Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Samsun’umuz müstesna bir şehir. 17 ilçesiyle ayrı ayrı değerler oluşturmayı başarmış, her köşesi farklı bir güzelliğe sahip bir şehirde yaşıyoruz. Bu zenginliklerin farkındayız. Bu zenginlikleri nasıl artırmamız gerektiğini de biliyor, projelerimizi bu doğrultuda hazırladık. Bunların bir kısmını sizlerle paylaştım. Samsun’umuzu bir değerler bütünü olarak ele aldık. Her şeyi ile çağın ilerisine geçmiş bir şehir olma gayemiz var. Bunu da ortak paydamız Samsun’umuzda birleşerek; tüm kurum ve kuruluşlarımızla, STK’larımız, derneklerimiz, insanlarımız ve en önemlisi 17 ilçemizle sağlayacağımız uyum ve “ahenk” ile mümkün olabileceğini biliyoruz. Bu doğrultuda Samsun’u dinleyecek, anlayacak ve paylaşacak, birlikte Samsun’u mutlu ve huzurlu bir şehir haline getireceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı’na damgamızı vuracak hedefler doğrultusunda çalışacak ve Samsun’u Türkiye Yüzyılı’nın parlayan yıldızı yapacağız. Bunu da insanımızın gönlünü, gönül rızasını alarak, onların fikirlerinden hareket ederek yapabileceğimizi biliyor ve inanıyorum. Hep birlikte daha hızlı, daha güçlü, daha ileri bir Samsun için; adil, şeffaf, güvenilir yönetim anlayışıyla sağlıklı çevre yapılarıyla idari ve ekonomik olarak çağı yakalamış, geleceğe yön veren bir Samsun sözü veriyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bunları da sevebilirsiniz