Halk Pazarına Başkan Ayarı

Kavak Belediye Encümeni, ilçe halk pazarına dileyen herkesin tezgâh açmasını sağlayacak karara imza attı.

 

Kavak Belediye Encümeni aldığı kararla sadece Pazarcılar Derneği Üyelerinin tezgâh açabildiği halk pazarı üzerindeki kısıtlamayı kaldırarak tüm esnafın kullanımına açtı.

 

Daha önce sadece Pazarcılar Derneği Üyelerinin tezgâh açarak satış yapabildiği haftalık halk pazarı üzerinde karar değişikliğine giden Kavak Belediye Encümeninin aldığı karar ilçede memnuniyetle karşılandı. Düzenleme ile pazarda artacak esnaf sayısı ile vatandaşların bütçelerine daha uygun alış veriş yapması amaçlanıyor.

 

Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Belediye Encümeninin aldığı karar ile her hafta Perşembe günleri kurulan Kavak Halk Pazarının sadece dernek üyeleri yerine burada iş yapmak isteyen tüm esnafa açıldığını söyledi.  Başkan Sarıcaoğlu, şunları söyledi:

 

“ Bu zaten bizim bir süredir üzerinde durduğumuz konu idi. İlçemizde iş yapmak isteyen ama dernek üyesi olmadıkları için pazarda tezgâh açamayan esnafımızdan da bu yönde yoğun talepler gelince Belediye Encümenimiz böyle bir karar aldı. Şimdi dernek üyesi olsun veya olmasın bundan sonra gerek ilçemizden ve gerekse ilçe dışından gelen esnaflarımız istedikleri takdirde Perşembe günleri kurulan halk pazarımızda iş yapabilirler. Böylece artacak esnaf sayısı ile pazarda oluşacak tatlı rekabet de fiyatları aşağı çekecek bundan da halkımız karlı çıkacak filesini daha ekonomik dolduracak, alışverişini yapabilecektir  “

 

PAZARIMIZA CAN GELECEKTİR

 

19 Mayıs Mahallesi’nde kurulan pazarda esnaflık yapan Kubilay Çakın’da Belediye Encümeninin aldığı kararı desteklediklerini söyledi. Uygulama ile etiketlerde halkın yararına düşüş yaşanacağını söyleyen Çakın,” Daha önce Pazarcılar Derneğine üye olmayan birisinin gelip burada tezgâh açıp satış yapması mümkün değildi. Ama şimdi dileyen herkes gelip sebzesini meyvesini satabilir. Bunun için Belediye Başkanımıza minnettarız. Artacak esnaf sayısı pazarın daha canlı olmasını sağlayacak” derken uzun yıllardır pazarcılık yaptığını ifade eden Ahmet Akman’da “Kararı yerinde buluyoruz. Herkes ekmeğini yer. Ucuz alan ucuz ürün satar. Bu karar ilçemize dışarıdan da esnaf çekecektir. Bizim isteğimiz bu kararı alan belediye esnafın yerlerini de belirlesin ki bir karışıklık yaşanmasın “ dedi.

Bunları da sevebilirsiniz