Hancıoğlu’ndan Emlak Konut’a çağrı

“Canik’teki 600 konut, depremde evi yıkılan ailelerin kullanımına açılsın”

Emlak Konut GYO tarafından Canik’te yapımı tamamlanan konutlardan 600’ünün, hali hazırda kamunun mülkiyetinde olduğuna işaret eden CHP’li Neslihan Hancıoğlu, bu konutların geçici olarak depremde evi yıkılan ailelerin kullanımına açılması için çağrı yaptı.

 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve bölgedeki 10 ilde büyük bir yıkıma ve can kayıplarına neden olan depremlerin ardından, onbinlerce aile geçici barınma sorunuyla yüz yüze kaldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalarda ilk tespitlere göre depremlerde 211 bin konut ya yıkıldı ya da ağır hasar görerek bulundukları binalar hakkında yıkım kararı alındı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, depremde evini kaybeden ailelerden 600’ünün geçici barınma ihtiyacının Samsun’da karşılanabilmesi için önemli bir çağrı yaptı. Canik’te kentsel dönüşüm projesi kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’ye yaptırılan dairelerden 600’ünün hali hazırda kamunun mülkiyetinde olduğuna işaret eden Hancıoğlu, 600 depremzede ailenin bu konutlarda misafir edilmesini istedi.

Proje kapsamında yapılan konutlardan 79’unun, Ocak ayında gerçekleştirilen kura çekimiyle, kentsel dönüşüm projesi kapsamında anlaşmaya varılan hak sahiplerine teslim edildiğini, ancak geriye kalan yaklaşık 600 konutun devletin mülkiyetinde ve hali hazırda boşta olduğunu belirten Hancıoğlu şu çağrıyı yaptı:

“Riskli alan ilan edilen Soğuksu Mahallesi’nde uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesi için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ tarafından Canik ilçemizin sınırları içinde, Yeni Mahalle rezerv alanında büyük bir konut projesi yürütülüyor. İnşaatlar tamamlandı, çevre düzenlemeleri bitti, elektriği, suyu hatta doğalgazı bile bağlandı. Ocak ayında yapılan kura kura çekiminde, bu konutlardan 79’u, kentsel dönüşüm projesi kapsamında anlaşmaya varılan hak sahiplerine teslim edildi. Kentsel dönüşüm konusunda hak sahipleriyle yaşanan ihtilaflar nedeniyle, geriye kalan yaklaşık 600 konutun satışı şu an için gerçekleştirilemiyor.

Yaşadığımız bu büyük felakette evi yıkılan ailelerden 600’ünün geçici barınma ihtiyacını şu anda kullanıma hazır durumda olan bu konutlar karşılayabilir. Samsun Valiliği’mizi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’yi ve Büyükşehir Belediyesi’ni bu konuda inisiyatif almaya davet ediyorum. Bu 600 ailemizi, yeni yuvaları inşa edilene kadar Samsun’da misafir etmek, geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak; depremin yaralarını sarmak adına Samsun’umuzun yaptığı belki de en büyük katkı olacaktır.

 

Bunları da sevebilirsiniz