Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi 1 yaşında!

DCIM100MEDIADJI_0065.JPG

 

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nin 1. yaşını gençlerle birlikte kutladı. Atakum’da 42 bin üniversite öğrencisinin yaşadığını söyleyen Başkan Deveci, “Onları da buraya davet ediyorum. Gelsinler görsünler, buranın olanaklarından yararlansınlar. Varsa eleştirileri söylesinler” dedi.

 

Atakum Belediyesi tarafından, atıl bir binadan gençlerin bilim, sanat ve kültür etkinliklerine katıldığı bir merkez haline getirilen Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nin 1. yaşı kutlandı. Bir önceki yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda görkemli bir şenlikle açılan merkezin 1. yaşını Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve Av. Gülay Deveci gençlerle birlikte pasta keserek kutladı. Merkezin kütüphanesi ve mesleki eğitim kurslarının 120 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini kaydeden Başkan Deveci, “Burası aynı zamanda mesleki eğitim kursları açısından Türkiye’de benzeri olmayan, pek çok belediyenin gelip kendine örnek aldığı merkezlerden birisi” diye konuştu.

 

“GENÇLERİN BAYRAMINI KUTLUYORUZ”

Gençlerle birlikte hem 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı hem de Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nin 1. yaşını kutladıklarını söyleyen Başkan Deveci, “Bu bayramı Mustafa Kemal Atatürk gençlere armağan etmişti, gençlerin bayramını kutluyoruz. Bir de Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetinin en güçlü desteklerinden birisi de Hasan Ali Yücel oldu. Bu gençlik, bilim ve sanat merkez adını Mustafa Kemal Atatürk’ün hemen sağında olan ve Atatürk’ün en güvendiği isimlerden birisi Hasan Ali Yücel’den alıyor” dedi.

 

“YÜZ BİNLERCE ZİYARETÇİ”

Yapının sadece bir kitap kafe değil, aynı zamanda kültür merkezi ve köy enstitüsü olduğunu belirten Başkan Deveci, “Merkezimizde 45’ten fazla meslek edindirme kursu var. Konferans salonumuzda bir yıl içerisinde 250 defa konferans verildi. Sergi salonumuzda da 50’ye yakın sergi yapıldı. Kütüphanemizde 9 binin üzerinde kitap var, 160’tan fazla öğrenci burada aynı anda ders çalışabiliyor. Bir yılda merkezimize gelen öğrenciler ve kursiyerler 120 bin kişiden fazla. Diğer etkinliklere, sergilere, konferanslara, film gösterimlerine katılan kişilerle de yüz binlerce kişi merkezden faydalandı. Burası aynı zamanda mesleki eğitim kursları açısından Türkiye’de benzeri olmayan, pek çok belediyenin gelip kendine örnek aldığı merkezlerden birisi” ifadelerini kullandı.

 

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖZEL İNDİRİMLER

Başkan Deveci, merkezde öğrenciler için özel fırsatların da olduğunu söyleyerek, “Yorulduklarında, öğrencilerimize verdiğimiz indirimli kartlarla piyasa fiyatlarının altında yemek yiyebiliyorlar; çay ve kahve içebiliyorlar. Burası baştan sona tarifsiz bir gençlik merkezi oldu. Samsunlular biliyor, burası daha evvel metruk bir binaydı. Ondan çevirdik. Bu amaçla düşünülmüş, planlanmış bir bina değil. Dönüştürülmüş bir bina. Ama işlevine kavuştu. Gençlerimiz burayı renklendiriyorlar, gençlik merkezi haline çeviriyorlar. Atakum’da, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde eğitim gören 42 bin öğrenci yaşıyor. Onları da buraya davet

ediyorum. Gelsinler görsünler, buranın olanaklarından yararlansınlar. Varsa eleştirileri söylesinler.” şeklinde konuştu.

 

“HEM DERS ÇALIŞIYORUM HEM SOSYALLEŞİYORUM”

Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi’nin ziyaretçilerinden Hüseyin Türkdönmez, merkezin Atakum için çok değerli olduğunu söyleyerek, “Gençlik merkezi çok güzel. Ben buraya 1 aydır geliyorum ve çok seviyorum. Sürekli öğrenci indirimleri yapıyorlar. Harika bir yer, bayılıyorum. Burada hem çok rahat ders çalışıyorum hem de sosyalleşiyorum” ifadelerini kullandı.

 

“MUTLU BİR ŞEKİLDE DÖNÜYORUM”

Merkezin başka bir ziyaretçisi Can Tekin, “Ben buraya üzgün veya moralim bozuk geldiği zaman burada bize sağlanan güzelikler sayesinde mutlu bir şekilde dönüyorum” derken Uras Yazıcı da, “Burası gerçekten çok güzel bir yer, öğrenciler için güzel bir fırsat. Burada çok güzel robotlar yapabiliyorsunuz, ders çalışabiliyorsunuz, sosyalleşebiliyorsunuz. Gerçekten burası bir gençlik merkezi” diye konuştu

Bunları da sevebilirsiniz