HASAN TÜTÜNCÜ’DEN YENİ TARIM BAKANINA KUTLAMA

Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Yeni kabinede görev alan Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ,bir mesaj yayınlayarak kutladı.
Hasan Tütüncü kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Sivil toplum örgütleri Bir ülkenin sosyal adaletteki dağılımının sağlanmasında temsil ettikleri kitlenin en temel taşlarından ve en önemli kurumlarından birisidir.
Ülkemizin de bir tarım ülkesi olması hasebiyle bence Ziraat odaları da ülkemizin en çok değer verilmesi gereken ve ülkemizin kalkınmasında ve tarımsal gelişmişliğin sağlanmasında birinci sırada yer alan 60 yıllık bir geçmişe sahip Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür.

Maalesef geçmiş hükümetimizde son dönem Tarım bakanlığı yapan Sayın bakanımız Vahit Kirişçi bakanlığı zamanında çıkarılan ve Ziraat odalarımız için kapanışın ve yok oluşun başlangıcı anlamına gelen bir yasa çıkarılmış ve uygulamaya konulmuştur.

Umarım yeni tarım Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı 60 yıllık kökleşmiş ve 5 milyona yakın bir üyesi olan , bünyesinde barındırdığı binlerce Ziraat mühendisi veteriner ,tekniker ve mesleğinde uzman 5 bine yakın personele istihdam sağlayan Ziraat odaları hakkında çıkarılan bu yasa üzerinde tekrardan odalarımız ile üyeleri arasında bağları kuvvetlendirecek ve tekrardan odalarımıza işlerlik kazandıracak yeni bir bakış açısı getireceğini umuyorum.

Çünkü Türkiye’nin yeni yüzyılı diye adlandırdığımız bu başlangıç dönemimizde ve önümüzdeki süreçlerde bölgesinde önemli bir tarım ülkesi olan Ziraat odalarımızın Türkiye yüz yılı çalışmalarında önemli bir görev üstleneceğini düşünüyorum.

Bu duygularımla Yeni Türkiye’ye yüzyılında Sayın bakanımız İbrahim Yumaklı’ ya şahsım ve Samsun çiftçilerimiz adına Hayırlı olsun dileklerimi iletir saygılarımı sunarım.

Hep birlikte Türkiye için el ele hep birlikte yeni yüzyılda Gönül gönüle…”

HASAN TÜTÜNCÜ
SAMSUN ZİRAAT ODASI BAŞKANI

Bunları da sevebilirsiniz