Havza Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Recep Kasnak

Atatürk ve silah arkadaşlarının Havza’ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları amacı ile bu yıl 29’uncusu düzenlenen 25 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivali etkinleri kapsamında düzenlenen Geleneksel Karadeniz Kırkpınarı Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivan Recep Kasnak oldu.

Programa Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ak Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı, Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, MHP İlçe Başkanı İbrahim Yüksel, Güreş Ağası Yahya Ayan, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ve çok sayıda güreş sever katıldı.

Güreş Komitesi Havza ESKKK Başkanı Ömer Büyük, Havza Madeni İşler Başkanı Cesur Şahin, Bakkal ve Bayiller Esnaf Odası Başkanı Vahit Yılmaz ve Belediye Meclis üyesi Ömür Gül’ün oluşturduğu, Güreşlerde farklı kategoride yaklaşık 200 pehlivan er meydanına çıktı.

Yapılan ağalık ihalesinde ise Havza Güreş Ağası Yahya Ayan 500 bin lira ile yeniden Havza Güreş Ağalığını aldı.

Güreş Ağası Yahya Ayan tertip komitesi ve emeği geçenlere teşekkür ederek; “Bunda öncede olduğu gibi bundan sonrada güreş ve güreşçinin yanında olacağız.  Tüm amacımız bölgemizde sevilen güreşi yaşatmak için var gücümüz ile çalışacağız. “dedi.

Konuşmanın ardından Güreş Ağası Yahya Ayan, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve güreş ağası adayları ile güreş alanında tur attılar. Ayan ağalık koçunu ise belediye çalışanlarına bağışladı.

Havza İbrahim Karabacak Güreş Sahası’nda gerçekleştirilen güreşlere katılan pehlivanlar, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.

Başpehlivanlık müsabakaları neticesinde Recep Kasnak ile Süleyman Aykırı final maçı için el bağladılar.. Yapılan müsabaka sonucunda Recep Kasnak başpehlivanlığı kazandı.

MHP İlçe Başkanı İbrahim Yüksel Güreşçi Muhammet Mahir Gül’e kispet hediye etti.

Güreşlerde derece giren güreşçilere madalyaları Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ak Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı, Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, MHP İlçe Başkanı İbrahim Yüksel, Güreş Ağası Yahya Ayan, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, Belediye Meclis Üyeleri ve katılımcılar tarafından verildi.

Bunları da sevebilirsiniz