Havzalılardan Vali Tavlı’ya davet

Samsun Valisi Orhan Tavlı Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Er- Ay Yapı Sahibi İş İnsanı Aydın Kaya’nın sponsorluğunda bu yıl 18. Düzenlenecek olan Geleneksel Tirit Gecesine davet edildi.

Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yahya Bozkurt ve Er- Ay Yapı Sahibi İş İnsanı Aydın Kaya, Samsun Valisi Orhan Tavlı’yı ziyaret ederek Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Er- Ay Yapı Sahibi İş İnsanı Aydın Kaya’nın sponsorluğunda 9 Mart Cumartesi akşamı Atakum Belediyesi Eğitim ve Eğlence Merkezinde bu yıl 18.’si düzenlenecek olan Geleneksel Tirit Gecesi davetiyesini takdim ettiler.

Ziyarette Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yahya Bozkurt tirit’in geçmişi hakkında bilgiler verdi. Bozkurt Tiridin sadece bir yemek değil kültür olduğunu belirterek; “Tirit paylaşmak demektir, tirit birlik ve beraberlik demektir. Havzalılar olarak siz değerli Valimizi birlik ve beraberliğimizin devam için bu yıl iş insanımız Sayın Aydın Kaya’nın sponsorluğunda 18.’sini düzenlediğimiz Geleneksel Tirit Gecemizde aramızda görmekten gurur ve onur duyacağız. ” dedi.

Er- Ay Yapı Sahibi İş İnsanı Aydın Kaya ise; “Sayın Valimizi birlik ve beraberliğimizin simgesi olan tirit gecemizde aramızda görmek bizleri onurlandıracaktır. Bilindiği üzere tirit bölgemizde önemli bir kültürel miras. Bu geleneğin yaşatılması ve halkımızın birlik ve beraberliğine bir nebzede olsa da katkıda bulabilmek adına bu yıl Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 18.’si düzenlenen Geleneksel Tirit Gecesine sponsor olduğumdan dolayı gurur duymaktayım. Valimiz Sayın Orhan Tavlı’ya nazik kabulleri ve misafirperverliklerinden ötürü teşekkür.” Dedi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yahya Bozkurt ve Er- Ay Yapı Sahibi İş İnsanı Aydın Kaya’ya ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Bunları da sevebilirsiniz