HEMŞEHRİ DERNEKLERİMİZİN HER BİRİ KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİMİZDİR

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, kent genelinde faaliyet gösteren Ordu dost meclisi derneğinin düzenlendiği “5 Şubat Dünya Ordulular Günü” etkinliğinde Ordulularla bir araya geldi. Gecede söz alan Başkan Demirtaş, “Her biri kültürel zenginliğimiz olan yörelerimizin dernek temsilcileri ve üyeleriyle bir araya gelmeye özen gösteriyoruz “dedi.

Acem Tekkesi Kültür ve Sohbet evinde düzenlenen “5 Şubat Dünya Ordulular Günü” etkinliğine ilgi ve katılım yoğun oldu. Katılımcılara yöresel yemek kültüründe tatların ikram edildiği programda yöresel şive tarzı ile Bööün Ordulular günü hepinizin günü kutlu olsun diyerek  açılış konuşması yapan Ordu Dost Meclisi Başkanı Ahmet Bayrak” Bugün sizler bir arada olup bu özel günü kutlamak adına yaptığımız programa ülkemizi yasa boğan kötü haberler dolayısıyla şiirler ve ağıtlarla sürdüreceğiz.

Öncelikle Van’ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ felaketinde ötürü hayatını kaybeden asker, sivil, güvenlik görevlileri ve İdlip’te şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza  acil şifalar yakınlarına ise sabırlar diliyorum. Hemşehri gruplarının kuruluş amaçları bir araya gelmek, sosyal ve kültürel etkinliklerle birlik beraberliği sağlamak öz kültürlerini yaşadıkları şehirde yaşatmaktır. Ben bu vesile ile emeği geçen herkese özellikle şehre katkı veren tüm derneklere eşit seviyede katkı ve destekleri esirgemeyen Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Gecenin sürpriz isimi Nurşen Karayanız oldu”

Yöresel kıyafetleri ile geceye renk katan  katılımcıların bir bir şiirlerini okuduğu programda solo müziklerle eşlik eden Fikret Damar ve ekibi dinleyenlerinden çok alkış aldı. Gecenin sürpriz konuğu olan Kuzey Yıldızı dizisini şive koçu olarak görev alan Ordulu isim Nurşen Karayanız’ında kendi yazdığı kitabında okuduğu şiirler ile duygusal anlar yaşattı.

“Biz bu beraberliğe katkı sağlamak adına elimizden geleni yapıyoruz”

Programa katılım sağlayarak hemşehri derneklerinin önemine vurgu yapan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” Geçmiş dönemde yaptığımız hemşehri buluşması etkinliğimizi yeni dönemde daha iler bir seviye taşıyarak festival tadın bir etkinlikle tüm hemşehri derneklerimizi yöresel kıyafetleri ve yöresel ürünlerini sergileyeceği bir ortamda halkımızla buluşturacağız.

Hemşehri dernekleri, kuruldukları kentlere kültürel anlamda büyük zenginlikler katar. Aynı şekilde hemşehriler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlar. Bu anlamda yerel yönetim olarak, bizler de hemşehri derneklerine önem veriyoruz. Bu kapsamda; ilçemizde bulunan dernek, vakıf, platform ve toplumsal yapılanmaların fikirleri çok değerli ve bizim için çok önemlidir.

Kentimizde faaliyetlerini sürdüren çok sayıda dernek var ve biz de hemen hepsi ile yakın ilişkiler ve dostluklar içindeyiz. Derneklerimiz, vatandaşlarımızın geçmişten gelen adetlerini ve beraberliklerini devam ettirmeleri adına çok önemli bir yere sahip. Biz de bu beraberliğe katkı sağlamak adına elimizden geleni yapıyoruz. Bizlere kapılarını her daim açık tutan, misafirperverlik ile karşılayan tüm derneklerimizin yönetimlerine ve üyelerine teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

Program katılımcıların   İlkadım Belediye  Başkanı Necattin Demirtaş’a sekiz köşe kasket taktırarak  çekilen  ile  hatıra fotoğrafı  ile son budu.

Bunları da sevebilirsiniz