HIDIRELLEZ ALAÇAMDA YAŞANIR

630. GEYİKKOŞAN HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ VE YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ YAPILDI.
Belediyemiz tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Geyikkoşan Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan güreşlerinde başpehlivanlığı Tanju Gemici kazandı.

Alaçam Belediyesi tarafından organize edilen geleneksel Hıdırellez Şenlikleri 630. Geyikkoşan Yağlı Pehlivan Güreşler, 600 güreşçinin katılımı ile yapıldı. Belediye Başkanımız Sayın İlyas ACAR, “ 600 yıllık bir geleneği yaşatmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla da bu 600 yıllık gelenekte en iyisini , en güzelini ortaya koymaya çalışıyoruz. Kıran kırana güreşler izleyeceğiz. Bundan sonra ki yıllarda da 6 Mayıs Hıdırellez Şenlikleri ve Yağlı Pehlivan Güreşlerine daha üst düzeylerle devam edeceğiz.” Dedi.

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen pehlivanlar 14 kategoride kıyasıya mücadele etti. 20 başpehlivanın katıldığı ve kıran kırana geçen başpehlivanlık müsabakaları sonunda rakiplerini yenen Tanju Gemici ile Mustafa Aslan finalde karşılaştı. Rakibini yenen Tanju Gemici başpehlivan oldu. Yapılan ağalık ihalesini 755 bin veren iş insanı Sayın İbrahim DENİZ kazandı.

Samsun Milletvekilleri Sayın Orhan KIRCALI, Sayın Erhan USTA,Belediye Başkanımız Sayın İlyas ACAR, Mhp İl Başkanı Sayın Osman KANDIRA, Mhp Samsun Milletvekilli Adayları Prof. Dr. Sayın İlyas TOPSAKAL, Sayın Abdülvahit VARDAR ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri ,Mhp Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hüseyin EDİS, Türk Yerel Hizmet Sen Genel Başkanı Sayın Tucay ERDEN, Mhp Bafra İlçe Başkanı Sayın Barbaros TURNA ve Yönetim Kurulu Üyeleri , Mhp İlçe Başkanı Sayın Orhan SANCAK ve Yönetim Kurulu Üyeleri,Ak Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Sayın Haluk BÜLBÜL, Ak Parti Alaçam İlçe Başkanı Sayın Hasan ÖZDEMİR ve Yönetim Kurulu Üyeleri ,Chp İlçe Başkanı Sayın Fuat CANBAZ ve Milletvekili Adayı Sayın Mehmet ÖZDAĞ, İyi Parti Alaçam İlçe Başkanı Sayın Dursun AYVAZ ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Deva Partisi Alaçam İlçe Başkanı Sayın Serkan DAĞLI, Ziraat Odası Başkanı Sayın Hüseyin BEDİR, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sayın Vedat ÖZYILMAZ, Bafra Ticaret Odası Başkanı Sayın Serdal Sefa KOCABAŞ, Muhtarlar Derneği Başkanı Sayın Hüseyin SÖNMEZ, ALDEF Genel Başkanı Sayın Fehim GEVREK, ALDEF Onursal Başkanı Sayın Sefer AKSOY ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Emekli Danıştay Üyesi Sayın Osman TURAL, Badef Genel Başkanı Sayın Mustafa HACIOĞLU, Esenler Alaçamlılar Derneği Başkanı Sayın Ali YEŞİLYURT, Alaçamspor Başkanı Kulübü Sayın Özcan NAZLIM, Tuzla Alaçamlılar Dernek Başkanı Mesut KARACA, Hey Ceys Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet KOCABAŞ, Alaçam Ziraat Odası Güreş Ağası Sayın Turgut ŞAHİN, İstanbul Bafra Spor Kulübü Başkanı Sayın Onur KARAGÖZ, Bayram Paşa Bafralılar Dernek Başkanı Sayın Mehmet AŞCI, Memleket Partisi Milletvekili Adayı Sayın Recep KILIÇ,2022 Güreş Ağası Sayın Hasan ASAN, kamu kurum kuruluş temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, İstanbul’da yaşayan Alaçamlı iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz