Hızır Mürtezaoğlu’ndan Bir ” Karadenizliler” değerlendirmesi

KADEKON Genel Başkanı Hızır Mürtezaoğlu, “Karadenizlilerin bulundukları şehirlerde hak ettikleri mevkilere gelebilmeleri için ne yapılması gerekir?” konusunda önemli bir değerlendirmede bulundu;
İşte O degerlendirme;

Şimdi bana hemşerilerim soruyor, yazınızı okuduk, Karadeniz dernek ve federasyonlarının ana çatısı olan Karadeniz Konfederasyonu Başkanımız olarak karadenizlileri hak ettiği yere getirme çabanızla mutlu oluyoruz. Ancak bugün yeterince başarılı olamadığımızı da beyan ediyorsunuz, durum bu ise nerede hata yaptık? Ya da halen yapıyoruz. Karadeniz gücü, bölgede bu kadar büyükken neden hak edenleri hak ettikleri yere getiremiyoruz.
Aslında çok kolay doğruları paylaşarak iyiliği genişleterek, işi ehline teslim ederek başarılı hemşerilerimize tuzaklar kurmayarak, doğrunun arkasında aslanlar gibi cesurca durarak, ama fakat, aslında, yani, ben istiyorum da arkadaşlar istemiyor, falan gibi bahanelere sığınmadan şeffaf davranarak, hiçbir eziklik duymadan başarının ve başarının arkasında durarak başarabiliriz.
Nasıl mı yapacağız? O da çok basit, bir tuşa basarak bir mesajı binlere, on binlere yayacağız. İşte bunu yapmadığımız ve komplekslerimize yenildiğimiz taktirde hiçbir şey olamayız. Sonra gün gelince desteğe ihtiyacımız olduğu vakit, desteğini etkili kılacağımız hiç kimseyi ayakta tutamıyoruz. Bölünüyoruz, parçalanıyoruz. Küçük kariyerler, küçük unvanlar ve için birbirimizi yiyoruz ve dolayısı ile adımıza hak ettiğimiz yerlerde yer almamız için konuşacak bir güç merkezi oluşturamıyoruz.
Karadeniz’de hak ettiği yere gelecek diye köşemde yazınca yüzlerce mesaj ve telefon aldım. Daha sonra gazete köşemdeki yazımın altındaki yorumlara baktım. İki kişiden başka yorum yapmaya cesaret eden olmamış. Hep nedense özelden yazılmış.  Yazdıklarının  başkaları tarafından bilinmesini istememişler. Neden acaba bir yazının altına yorum yaptığımızda küçüldüğümüzü mü düşündük. Bize bak şuna yağ çekiyor diye değerlendirmeler yaparlar diye mi korkuyoruz. İşte işte bu korkularımızı aşmak zorundayız. Peki oralarda yorum yapmayacaksak, bu yazıyı büyütmeyeceksek bu yazıda yazılanların arkasındayız diye meydan okumayacaksak, yazanı onurlandırırız diye yorum yapmaktan çekineceksek, yazının ve yazanın arkasında kamuoyu önünde durmayacaksak biz bu işi nasıl başarırız dostlar?
Evet, birbirimizi sahiplendiğimizde doğruyu desteklediğimizde, komplekslerimizden arındığımızda bölünerek değil, birleşerek büyüyeceğimizi anlamakta çok geç kalmadığımızda emin olun başaracağız. Hak edenleri hak ettiği yere getireceğiz. ( KADEKON ) Karadeniz dernek ve federasyonları Konfederasyonu bunun TEMİNATIDIR. Bu teminatı güçlendirenler gerçekte Karadeniz insanının hak ettiği yere gelmesini isteyenlerdir. Hangi nedenle olursa olsun bu teminatın zayıflamasını isteyenler özünde karadenizlerin hak ettiği yerde olmasından sıkıntı duyanlardır, bu kadar açık ve nettir.

Paylaşarak büyümüyorsak birleşmeyi yalnızca kendi yönetici yada başkanı olduğumuz düzeyde olunca olumlu, daha üst düzeylerde olumsuz etiketliyorsak, şuur altımızda birleşme adına sorun var demektir . Evet bu sorunları çözmeden Karadenizlerin hak ettiği yere gelmesini Sağlayamaz . Cemiyet adına çok net söyleyebilirim ki birlikte mücadele verdiğim arkadaşlarımın samimi gayretlerine inancım tamdır. Birlikte başarma mücadelesi hedefine ulaşıyor.  Bundan kimsenin endişesi olmasın . Tartışılacak olan bu mücadeleyi kimler başaracaktır, ne zaman başarılacaktır. Sorun birleşerek büyümenin başarılmasında değil geç kalınıp kalınmayacağındadır.

Sevgi ve saygılarımla

Hızır Murtezaoğlu
Genel Başkan
Karadeniz Konfederasyonu

Bunları da sevebilirsiniz