İbrahim Sadık Edis’ten Önemli Bir Açıklama

Tüm Kamuoyunun Dikkatine
Sevgili Vezirköprülü hemşehrilerim…
Bildiğiniz üzere, ilçemizde Vezirköprü Belediyesi olarak çalışmalarını sürdürdüğümüz bir çok proje ve faaliyetlerin yanı sıra, kurulumu tamamlanan ve Samsun Valimiz Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında Karma OSB çalışmalarımız da devam etmektedir. Sosyal medya mecralarında ‘’YATIRIMCI YİNE KOVULDU’’ başlığı ile yine kıymetli hemşehrilerimizin hassas konusu olan iş ve istihdam üzerinden duyguları sömürülerek üretilmeye çalışılan, yanıltıcı ve kaosa sebebiyet verebilecek paylaşımlarla bir kez daha karşı karşıyayız. Maalesef ilçemizde, ‘’bir deli kuyuya bir taş atıyor ve kırk akıllı çıkaramıyor’’ mantığı ile, bu memleketin yetkili kurumlarının sözünden çok, birkaç ne olduğu belirsiz sosyal medya hesabının sözüne itibar edilmesi ya da ediliyor gibi gösterilmesi, üzücü bir durum olup, bu tip oluşumların kirli siyasi çıkar ve amaçlarına ortak olmaya sebebiyet vermektedir.

ALGI OYUNLARINA KAPILMAYALIM
Sevgili hemşehrilerim; Vezirköprü Belediyesi bir ilçe belediyesi olup, yetki ve imkanları ile yasalara uygun olarak hizmet faaliyetlerini sürdürmekte ve hiçbir zaman usulsüz, ihalesiz, yasalara aykırı eylemlerde bulunmamış ve asla usulsüz hiçbir faaliyete izin vermemiştir. Belediyemizin ve şahsımın iş, istihdam ve yatırımcılara karşı duyarsız olduğu algısı, ne hikmetse seçim öncesi kasıtlı olarak yapıldığını düşündüğümüz bir eylemle, karşımıza çıkmıştır. BİLİNDİĞİ ÜZERE VEZİRKÖPRÜ BELEDİYESİ OLARAK BÜNYEMİZ DAHİLİNDE BU KONUDA TAHSİS EDİLECEK YERİMİZİN OLMADIĞI, BUNUN BİLİNEREK VE KASITLI OLARAK SEÇİM ÖNCESİ İLÇEMİZE GELEREK TALEPTE BULUNULMASI, SİYASİ BİR PROVAKASYON OLARAK DEĞERLENDİRİLMİŞ VE NEDEN BU ZAMANA KADAR DEĞİL DE BUGÜN TERCİH EDİLDİ? Soruları akıllara gelmiştir.

Söz konusu sosyal medya sayfalarının amacı, konuya vakıf olmayan kıymetli hemşehrilerimizi yanıltarak, Belediyemizi ve şahsımı hedef haline getirmek ve bundan da siyasi bir çıkar sağlamaktır. İş ve istihdam konusunda, bu güne kadar yapılan Karma OSB çalışmaları ile ilgili hiçbir haber ya da paylaşımda bulunmayan söz konusu bu gazetecilik anlayışından uzak, sahip oldukları topluluk ve gazetelerini bir silah olarak kullanmayı kendilerine alışkanlık haline getirmiş kişiler, bu ilçeye bu zamana kadar ne yapmışlar? Hangi Milletvekilimizle işlerinin gereği gidip röportaj yapmışlar? Ankara’ya kaç kere gitmişler? Bu söz konusu kendilerini gazeteci olarak insanlara tanıtan ve gazetecilik yaptıklarını sanan kişiler, kendilerini ne kadar sorguladılar? Eleştirdiler? İşlerinde ne kadar başarılı oldular? Yaptıkları mesleklerinde hangi topluluklarda başarıları takdir gördü? Kişileri ve kurumları hedef alarak faaliyet yürüten ve bundan geçimlerini sürdürmek isteyen bu kişi ya da kişilerin kazandığı ekmek ne kadar helal? Vatandaş sadece hedef gösterilen kurum ve kişiler üzerinde maalesef yoğunlaşmakta, eleştiri odağı ve eleştirdikleri kurum ve kişilerle asla bir araya gelmeyerek, konuşmadan, röportaj yapmadan, sormadan haber yapmak hangi gazeteciliğin mantığına sığar? Dedikodu üzerinden haber üretmek, mış mış miş miş’lerden beslenerek kapalı kapılar ardında bu işleri organize etmek hangi adaletin hangi mesleki hukukun bir parçasıdır? Siz kıymetli hemşehrilerimi bu konularda daha duyarlı olmaya, davet ediyorum. Seçim öncesi böyle oyunlara baş vuranlara cevabı, siz kıymetli hemşehrilerimizin takdirine bırakıyorum.

KARMA OSB YATIRIMCILARINI BEKLİYOR
Kıymetli hemşehrilerim, ilçemizde iş ve istihdam konusunda, önümüzdeki zamanlarda bir devrim niteliği taşıyacak, şehrimizi işsizlik ve göçten kurtaracak olan KARMA OSB’nin kurulumunun tamamlandığını, daha önceki açıklamalarımızda dile getirmiştik. Her ne kadar Samsun Basınında sayın Valimizin de açıklamalarıyla yayınlanmış olsa da, ilçemizdeki bu sosyal medya hesaplarında haber yapılmamıştır. Israrla bu konu saklanmaya çalışılmaktadır. Geldiğimiz noktada, Karma OSB’nin kurulumunun ardından, araya ülkemizi yasa boğan Asrın Felaketi yaşanmış ve Sn. Valimizin felaket bölgesinde görevli olmasından dolayı çalışmalara ara verilmişti. Sn. Valimizin ilçemizde hassasiyetle takip ettiği KARMA OSB’miz, Sanayi ve teknoloji Bakanlığı’nın 29.12.2022 tarihli yazısı ile kuruldu ve Organize Sanayi Bölgeleri siciline 389 sicil numarası ile kayıt edildi. Yatırımcı talepleri toplanmaya başlandı. 14.4.2023 tarihinde tapusu devir alınarak, Karma OSB tüzel kişiliğini kazanmış, alt yapı (yol, kanalizasyon, elektrik) çalışmaları başlamıştır. Çalışmalar devam ederken önümüzdeki günlerde yatırımcı firmalara davet çağrısı yapılacaktır. İlçemizde KARMA OSB kurulurken ve bu bilinmesine rağmen neden hala yokmuş gibi davranıldığı ise düşündürücüdür.
Kıymetli hemşehrilerim; iş ve istihdam konusunda, bizler hassasiyetle çalışmalarımızı sürdürüyor ve ilçemize gelen yatırımcı adaylarını kovmuyoruz. Bizleri ilçemiz adına böyle zan altında bırakmak ve seçim uğruna böyle bir algıyı yaymak, ilerde Karma OSB yatırımcılarının da ilçemize bakış açısını etkileyecektir. Tüm bunları düşünmeden bu pis, kirli siyasi propagandalara kanmamanızı öneriyor, her birinizi sevgi ile kucaklıyorum.

Bunları da sevebilirsiniz