İBRAHİM ÜNSAL’DAN LADİK KAMUOYUNA

LADİK KAMUOYUNA ;
Değerli hemşerilerim.
Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar resmi gazete yayınlanarak ilçe bazına indirgenen teşvikler ilçe ilçe açıklandı. Samsun’da 8 ilçe alınan karar gereği teşvik kapsamına dahil edildi ve Yatırımlarda Devlet Desteği alma imkanına sahip oldu.
Maalesef teşvik kapsamına alınan ilçeler arasında Ladik’imiz yer almıyor. Bu karara doğal olarak tüm Ladik’liler tepki gösterdi. İlgili Bakanlıklar ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde tepkilerimizi dile getiriyoruz.
Ladik’imizi geri planı iten bu karar tüm Ladik’liler gibi benimde adalet ve güven duygumu sarsmıştır. Ancak bu kararı alanlar ne kadar adaletsiz iseler de ilçemizi teşvik kapsamına dahil edilmesi için çalışmalar yapmayan, ilçe yöneticileri de o kadar suçludur. Öyle ki iktidar partisine ait bir belediye olmamıza rağmen , Ladik’imizi teşvik kapsamına alınmamasının mantıklı bir açıklaması ve izahı yoktur.
Hemşerilerim .
Teşvik talep edene gayret edene verilir. Mevcut Ladik Belediyesi yöneticileri bu teşvik kapsamından yararlanmak için ne gibi çalışmalar yapmıştır. Ladik’li iş insanları ile yatırım için ortak bir masada toplanılması ve Ladik için neler yapılması konusunda bir gayret içine girilmiş midir. Ladik’e istihdam ve ekonomik değer katacak projelere destek olunmuş mudur. Ladik için bir türlü bitmeyen bungalov evler dışında gelir getirici başka bir çalışma var mıdır ki mevcut projenin ilçe ekonomisine direk katkısının yatırım maliyetini amorti edemeyeceği belli olmuştur.
Hemşerilerim
Bildiğiniz üzere yerel seçimlerdeki seçim beyannamemizde yer alan proje ve planlarımızda üretime ve KOBİ yatırımlarına geniş yer vermiştik. İlçemizin kalkınması , göçün durması ve hatta tersine göçün başlaması için üretim yapan işlemeler açılmasının gerekliliğini anlattık. Kısa vadede Sanayi sitemizin modernize edilmesi uzun vadede Ladik Organize Bölgesinin çalışmalarını yapacağımızı sizlerle paylaştık. Gelinen bu noktada üretiminin yatırımların ne kadar önemli olduğunu haklı çıkarak görmekteyim. Bir planınız biz gayretiniz yok ise kimse kimseyi Teşvik kapsamına dahil etmez. Talep edeceksiniz , isteyeceksiniz bu hakkı alacaksınız.
Hemşerilerim
Haklı olmamın bizlere bir faydasının olmamasının da üzüntüsü içindeyim. Ancak geç kalmış kaybetmiş değiliz. Bu günden itibaren Ladik’imizi ileri götürecek projelerin ve planların çalışmalarına başlanmasını talep etmekteyim. Ladik Sevdalısı İbrahim Ünsal olarak üretim ve istihdam getirici her türlü çalışmada şahsıma düşecek hiçbir görevden kaçmayacağımı geri durmayacağımı siz Ladik’li hemşerimize ilan ederim.

Bunları da sevebilirsiniz